У Львові активісти увірвалися в кабінет Садового

Сьогодні, 20 березня, активісти львівських громадських організації пікетували міськраду та вимагали скасувати регуляторний акт (рішення №115) ЛМР «Про тимчасове встановлення часу дії посвідчень пільгових категорій пасажирів у міському автотранспорті».

Про це повідомляє кореспондент Galnet.

Учасниками пікету були представники громадських організацій «Спілка багатодітних сімей Львівщини «Щаслива Родина», «Матері Чорнобиля» , «Полин Чорнобиля», «Спілка учасників АТО», «Афганська сотня», «Рабів до раю не пускають», «Розвиток Громади», а також люди з обмеженими фізичними можливостями та інші соціально вразливі мешканці Львова.

Голова ГО «Розвиток громади» Андрій Болюбаш заявив, що рішення виконкому, яке обмежує пільговий проїзд у транспорті, порушує права людей: «Виконком категорично обмежив дію наших посвідчень на безоплатний проїзд. Це рішення є незаконним по своїй суті, тому що воно порушує 19 законів та постанов Кабінету міністрів України; це рішення зневажає нас».

Він додав, що активісти надіслали колективне звернення в Адміністрацію Президента України, Кабмін, МВС, Генпрокуратуру, нардепів, аби «негайно скасувати це незаконне рішення».

А.Болюбаш наголосив: якщо міськрада не скасує рішення виконкому, то активісти обіцяють проводити у її станах мовчазний безстроковий протест.

Під час пікету ініціативна група активістів зайшли в ЛМР з вимогою зустрітися з міським головою Львова Андрієм Садовим. Охорона на вході до кабінету міського голови не впускала людей, проте їм все ж вдалося увірватися у приміщення. А.Садового на робочому місці не застали, але до протестувальників вийшов в. о. директора департаменту розвитку, директор департаменту «Адміністрація міського голови» ЛМР Андрій Москаленко. Він намагався роз’яснити активістам рішення виконкому, проте вони наполягали на своєму – особиста зустріч із міським головою. А.Садовий так і не з’явився. Тоді активісти почали вимагати у начальника юридичного управління ЛМР Гелени Пайонкевич скасувати рішення виконкому. У міськраді таки роздрукували проект скасування рішення, проте самотужки підписали його іменем міського голови, а отже даний проект не є чинним.

«Виконавчий комітет вирішив скасувати рішення виконавчого комітету від 10.03.2015 р. №115«Про тимчасове встановлення часу дії посвідчень пільгових категорій пасажирів у міському автотранспорті», – зачитав проект вголос А.Болюбаш.

Він додав, що 23 березня о 14:00 виконком ЛМР на своєму засіданні офіційно повинен буде скасувати своє рішення

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: