На Львівщині створено Координаційну комісію з питань реформування місцевого самоврядування

Про це йдеться у розпорядженні голови Львівської ОДА Олега Синютки від 23 березня, повідомили у прес-службі ЛОДА.

Відповідно до розпорядження, Міжвідомчій координаційній комісії необхідно розробити рекомендації щодо формування спроможних територіальних громад. Аналогічні комісії працюватимуть і в районних державних адміністраціях.

Членами Міжвідомчої координаційної комісії з питань реформування місцевого самоврядування у Львівській області є представники органів місцевого самоврядування, депутати місцевих рад, представники громадських організацій та експерти.

Необхідно залучити територіальні громади до проведення реформ щодо децентралізації.

Водночас Міжвідомча координаційна комісія повинна опрацювати матеріали, які подають районні комісії та підготувати для подання Кабінету Міністрів України пропозиції щодо формування територій громад Львівської області.

Нагадаємо, що 5 березня за участі голови Львівської ОДА Олега Синютки відбулася розширена нарада з обговорення питань децентралізації влади з мерами міст, сільськими та селищними головами Львівщини, а 19 березня - засідання круглого столу з обговорення питань бюджетної та податкової децентралізації з представники місцевих громад області, урядовими та незалежними експертами.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: