На Львівщині у 2014 році безкоштовно повірили понад 115 тисяч лічильників газу

ПАТ «Львівгаз» сільно з фахівцями ДП «Львівстандартметрологія» щороку проводять повірку лічильників природного газу у споживачів Львівської облаті. В ході спільної роботи впродовж 2014 року фахівцями було перевірено понад 115 тисяч приладів, з яких приблизно 27% державними повірниками визнано непридатними через погіршення метрологічних характеристик, повідомили у прес-службі ПАТ "Львівгаз".

Найчастіше порушення у роботі лічильників виникають через зношення їх детелей впродовж довгого періоду експлатації. Окрім того під час проведення періодичної повірки фахівці виявляють значну кількість втручань у роботу лічильнків. Так у 2014 році в області було зафіксовано більше 650 таких випадків. У свою чергу, порушеня метроогічних показників приладу призводять до неточних показнаь та нарахувань, і як наслідок неефективного споживання енергоресурсу в регіоні.

«Сьогодні дуже важливо правильно облікувати споживання газу. Адже це дає впевненість споживачам, що вони сплачують лише за фактично викристаний газ. Окрім того, це також дозволить розуміти, які реальні об’єми споживання газу в регіоні і контролювати його витрати, споживаючи економно. Однак, достовірний облік можуть забезпечити лише справні лічильники. Саме тому впродовж року ми активно працюємо над повіркою усіх приладів обліку», - розпоів заступник голови правління ПАТ «Львівгаз» Володимир Король.

Загалом на території Львівської області понад 80% споживачів забезпечені лічильниками газу, що є одним з найбільших показників по Україні. Щоб здійснити повірку в терміни визначені законодавством, ПАТ «Львівгаз» облаштувало п’ять повірочних лабораторій, де фахівці ДП «Львівстандартметрологія» здіснюють відповідні роботи. Ресурс лаболаторій дозволяє щодня повіряти понад півтисячі приладів. Уся процедура повірки – демонтаж, сама повірка, транспортування та монтаж лічильника для споживачів є безкоштовними і здійснюються за кошт підприємства. Однак, зростання вартості пального та поточних матеріалів, привели до того, що сьогодні повірка лічильників коштує дорожче, аніж це передбачено у тарифах. В результаті кількість повірених лічильників впродовж двох місяців 2015 року, у порівнянні з аналогічним періодом 2014 року, зменшилася на 23%.

Додамо, повірка лчильника є обов’язковою для усіх категорій споживачів і відповідно до Закону України «Про метрологію та метрологічну діяльність» проводиться кожних п’ять або вісім років, в залежності від типу приладу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: