У Львові закликають обстежитись на туберкульоз

Сьогодні, 24 березня, у Львові розпочинається акція «Дні профілактики туберкульозу і хронічних захворювань органів дихання». Про це повідомив кореспондент Дивись.Інфо.

Традиційно на початку весни управління охорони здоров’я Львівської міської ради проводить у місті акцію «Дні профілактики туберкульозу та хронічних захворювань органів дихання». Цього року акція проходитиме з 23 березня до 23 квітня.

Акція приурочена до Всесвітнього та Всеукраїнського дня боротьби із захворюванням на туберкульоз і має на меті активізацію інформаційно-просвітницьких, громадських, лікувально-профілактичних заходів із запобігання виникненню і поширенню цих небезпечних недуг. Адже за 2014 рік на туберкульоз захворіло 44 дитини.

«За останні чотири роки показник захворювання на туберкульоз серед дітей є досить сталий. У 2013 році був спад, тоді захворіло 34 дитини. Форми туберкульозу у дітей можуть протікати безсимптомно. На сьогодні закуповується вакцина з Польщі, але у невеликих кількостях, бо є дорогою. Практично всі вакцини використовують пологові будинки Львова, а на райони й області нема нічого, тому наразі 75% новонароджених у Львівській області є без вакцинації», - розповіла обласний дитячий фтизіатр Юлія Летц.

Додамо, що сьогодні обстеження та лікування туберкульозу є повністю на державному забезпеченні та безкоштовне для пацієнтів. Для діагностики туберкульозу проводять анкетування, рентгенологічне обстеження органів грудної клітки і аналіз мокротиння, а дітям – пробу Манту.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: