На Львівщині провідні дитячі кардіохірурги консультували хворих, а також провели складні операції

25 березня відбулась партнерська зустріч департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА з представниками Люксембурзького Червоного Хреста щодо обговорення перспектив подальшої реалізації в області «Програми допомоги дітям України з хірургічними вадами серця і розвитку дитячої кардіохірургії у Львові», повідомили Дивись. Інфо у прес-службі ЛОДА

У зустрічі брали участь члени Місії Люксембурзького Червоного Хреста кардіолог, професор Річард Шнайдер, кардіохірург, професор Бернард Айзенман, директор Департаменту охорони здоров’я Богдан Чечотка, заступник директора Ірина Микичак та головний спеціаліст департаменту з функціональної діагностики, професор Юрій Іванів. Під час зустрічі відбулося фахове обговорення досягнень і проблем розвитку дитячої кардіохірургічної допомоги на Львівщині, а також стратегічного бачення подальшої реалізації «Програми допомоги дітям України з хірургічними вадами серця».

Професор Річард Шнайдер зупинився на питаннях підготовки кваліфікованих кадрів та важливості створення потужної команди кардіохірургів, залучення молодих фахівців.

Директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Богдан Чечотка висловив щиру подяку Товариству Червоного Хреста Люксембургу за успішну майже 25-річну співпрацю з кардіохірургами Львівщини.

Члени Місії Люксембурзького Червоного Хреста в рамках візиту до Львова відвідали Львівську обласну клінічну лікарню. На базі дитячого кардіохірургічного відділення ЛОКЛ разом з провідними дитячими кардіохірургами проведено 20 консультацій та 2 складні операції дітям з вадами серця.

Довідка:

Співпраця між львівськими дитячими кардіохірургами й організацією Люксембурзького Червоного Хреста триває понад 20 років у рамках «Програми допомоги дітям України з хірургічними вадами серця і розвитку дитячої кардіохірургії у Львові». Завдяки програмі спільно прооперовано й врятовано життя майже 400 дітей з важкими вродженими вадами серця. Оперативні втручання проводились у кардіохірургічному центрі Страсбурга і в ЛОКЛ.

Програма Люксембурзького Червоного Хреста надала значну допомогу у підготовці медичних кадрів та матеріально – технічному забезпеченні дитячого кардіохірургічного відділення Львівської обласної клінічної лікарні.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: