Прихильників «Русского мира» призначають у держструктури, – відеоміст Львів-Одеса (відео)

Україна цілих 20 років була полем, де пускали своє коріння різні хижі структури, які не живили нашу державу, а спустошували.

Так образно висловився сьогодні, 26 березня, під час інтернет-відеомосту між Львовом та Одесою на тему «П’ята колона Кремля у Львові і в Одесі: як її виявити і нейтралізувати?» представник «Самооборони Одеси» Віталій Устименко.

- Такої структури, яка би могла забезпечувати національний інтерес, державну безпеку, в нас не існувало. Тому все, що ми зараз маємо, це - плоди тривалої відсутності структури, здатної побороти цього внутрішнього агента, - каже він.

За його словами, після певного часу затишшя, знову активізовуються люди, які й довели країну до такого стану.

- Призначення таких людей у держструктури чи просування кар’єрною драбиною людей, які є прихильниками «Русского мира» та лідерів антимайдану - ці випадки є і надалі. Ми бачимо, інтереси яких людей лобіюються, - говорить Віталій Устименко.

За його словами, за стільки років Кремль нічого нового не вигадав у своїх методах активізації «п’ятої» колони.

- Це те саме, що вже робилося на теренах України. Якщо не вдалося показати відкритого протистояння, яке намагалися зробити впродовж лютого-травня 2014 року, то намагаються діяти методами  терору, методами підривної діяльності, - каже він.

Проте, за його словами, не завжди вдається відрізнити «своїх» від «чужих». І, як приклад, курйозного випадку розказує, як до Одеси приїжджали влаштовувати мітинг львів’яни.

- Недавно до нас приїхали автономні націоналісти з одеськими соціалістами. Вони робили мітинг під соціальними гаслами. На мітинг прийшла і велика кількість правоохоронців та національно налаштованих організацій, які очікували на сепаратистські гасла. А натомість зустрілися з особами з львівським акцентом і були дуже здивованими. А ось сепаратисти були дуже розчаровані, - згадує одеський «самооборонівець».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: