Міста створюють комунальні установи та підприємства, надаючи їм функції охорони правопорядку, - Пайонкевич

У Львові триває Форум місцевого самоврядування. Сьогодні першою панельною дискусією стала тема «Безпека міст: реформа міліції та співпраця з громадою».

«Міліція - це один з елементів громадської безпеки. Це правильно, коли місто координує діяльність всіх відомств. Дуже приємно було почути від представника Одеської міської ради, що у них діє програма «Безпечне місто». В нас, на жаль, її нема, ми маємо програму профілактики злочинності, а програми «Безпечне місто» поки що немає.

Однозначно, коли ми робили соціологічне опитування, то побачили очевидні речі про те, що найбільш актуальним для людей є швидкість реагування, а також змогли оцінити нашу діяльність та побачили, що працюємо неефективно у цьому плані. Тому ми зробили центр оперативного реагування – в нас у місті є 6 районів і раніше кожен керував тим, що мав, тепер всі підпорядковані та координують свої дії з центром. Це дало змогу зменшити час реагування майже вдвічі з 20-25 хвилин до 10-15, але можна зробити ще краще.

Зв’язок з центром дає декілька речей і для рядових працівників: по-перше, це контроль за місцезнаходженням будь-якого співробітника, а також можливість доступу до усіх баз даних, що значно спрощує роботу. Зараз працюємо над розвитком системи інтелектуального відеоспостереження – системи, де програмне забезпечення буде саме реагувати на ситуації та давати сигнал тривоги для працівників міліції.

Окрім цього, планується геоінформаційна система, де будуть наводитись дані про криміногенне становище у районах, дані про кількість злочинів у тій чи іншій зоні.

Також зараз будується новітнє міське управління МВС, в майбутньому сподіваємось на ще одну інноваційну річ - це електронні звернення від громадян.

Основна проблема у країні сьогодні - це відсутність доступу до інформації у всіх відомствах усіх рівнів. Тому в першу чергу слід зробити єдину базу доступу до інформації Першочергове, що має бути створено, - це єдина база доступу до інформації різних рівнів. Також варто відзначити, що зараз у Львові надзвичайно потужний громадський рух і патрулювання, які спільно з активістами проводяться постійно, дають дві речі: жорсткий контроль за правоохоронними органами, а також це своєрідний місток довіри між міліцією та громадою», - зазначив Юрій Гладун, начальник штабу ГУ МВС України у Львівській області.

«Бажання органів місцевого самоврядування мати у своєму складі правоохоронні органи має доволі давню історію. Ще у 2004 році було внесено ряд змін до законодавчих актів і було надано можливість міським радам створювати власні міські управління міліції з повноваженнями патрульно-постової служби, дорожньої служби, служби охорони громадського порядку та безпеки, проте, враховуючи, напевно, фінансові та політичні чинники, ці зміни не були реалізовані і у 2008 році було скасовано усі ці нормативні документи. Відчуваючи необхідність забезпечення громадської безпеки, міста створюють комунальні установи та підприємства, надаючи їм функції охорони правопорядку. У Львові є дві такі установи: управління муніципальної дружини, як виконавчий орган, та комунальне підприємство «Муніципальна дружина». Проте, зважаючи на те, що кожна міська рада по-різному бачить систему забезпечення безпеки, та виділяє на це фінансування, говорити про ефективність існування таких установ складно.

Станом на сьогодні, маючи достатню кількість повноважень щодо профілактики злочинності, складання протоколів, евакуювання автомобілів, ми не можемо їх реалізувати, тому що вони лише на папері. Чому місцеві ради хотіли б мати у своєму складі місцеву міліцію? Тому що це природно – дрібні адміністративні правопорушення, профілактика злочинності, забезпечення безпеки під час масових заходів - це питання місцевого значення. Люди є значно ближчими до місцевих рад, ніж до органів внутрішніх справ. З будь-якими дрібними питаннями люди йдуть до місцевого самоврядування. Зараз останні соціологічні дослідження показали, що рівень довіри до органів місцевого самоврядування є доволі високий.

Варто зазначити, що у Верховній Раді зареєстровано три законопроекти і два з них передбачають у тій чи іншій формі функціонування місцевої міліції. Сподіваюсь, що усі міста підтримають ці проекти, щоб уніфікувати ту діяльність, яку ми здійснюємо зараз по охороні громадського порядку», - зазначила Гелена Пайонкевич, начальник юридичного управління ЛМР.

Також у ІІ день Форуму буде обговорено такі теми:

  • електронне врядування та розвиток інформаційних технологій;
  • децентралізація освіти в Україні;
  • належне врядування та якість життя мешканців.

За підсумками Форуму буде сформовано резолюцію, яку учасники скерують до центральних органів законодавчої та виконавчої влади України.

Он-лайн трансляція Форуму місцевого самоврядування здійснюється на сайті http://selfgovernance.org.ua та на медіа-порталі «Твоє місто» http://tvoemisto.tv/on-line/.

Організатор Форуму – Інститут міста, за ініціативи Львівської міської ради. Підтримку забезпечують Програма USAID «РАДА: підзвітність, відповідальність, демократичне парламентське представництво», Фонд Східна Європа, Програма Ради Європи «Посилення інституційної спроможності органів місцевого самоврядування», Німецьке товариство міжнародного співробітництва (GIZ) ГмбХ, Програма ООН «Місцевий розвиток орієнтований на громаду», шведсько-український проект «Підтримка децентралізації в Україні», проект «Підтримка реформи місцевого самоврядування в Україні», Інституту громадянського суспільства за підтримки представництва ЄС та Асоціація міст України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: