Ми живемо у дуже складний час, - Садовий

12 українських міст беруть участь у шведському проекті «Місцеве самоврядування та верховенство права в Україні». Метою проекту є посилення спроможності органів місцевого самоврядування у сфері надання публічних послуг у відповідності до принципів верховенства права. В рамках проекту сьогодні було підписано Протокол про співпрацю між Академією Фольке Бернадот та Львівською міською радою, повідомила прес-служба ЛМР.

«у нашій державі. Частина території знаходиться в окупації. Сьогодні головна тема усіх розмов у країні – це реформи, боротьба з корупцією. Я є практик. Я працюю міським головою майже 9 років. На моє переконання, для того, щоб Україна швидко знайшла можливість додаткової енергії, вона повинна не на словах, а на ділі почати рух в сторону децентралізації і підтримки місцевого самоврядування.

Я часто це говорю: 500 міст, які є у нашій державі, - це 500 турбореактивних двигунів, які сьогодні працюють на холостому ходу. Якщо дати повноваження, дати можливості, то ці турбореактивні двигуни готові вивести Україну на нову, високу орбіту розвитку. Це можна зробити дуже швидко. Більшість сьогодні енергії йде на подолання труднощів, які створює власна держава. Підтримка місцевого самоврядування, законодавство, яке чому не розглядається у Верховній Раді… Ми повинні всі бути разом – і українські міста, і наші колеги з Європейського Союзу. Велика подяка Швеції за принципово тверду позицію. Ми повинні об’єднатись і дати можливість цій великій енергії бути позитивною і працювати на розвиток нашої держави. Я в це вірю і буду робити для цього все можливе і неможливе. Нема питань, які не вирішуються. Є люди, які не хочуть, або, в силу своєї некомпетентності, не можуть їх вирішити.

Сьогодні є великий брак кадрів, як у містах, так і у державних органах влади. Коли спілкуєшся з очільниками тих чи інших відомств, міністерств, бачиш розумних людей, які мають хорошу освіту, знають по 2-3 мови, але мало хто з них має досвід практичного життя, розуміння проблематики. Я би завжди робив ухил, коли є вибір, кого взяти на ту чи іншу посаду, в сторону людей, які пройшли вишкіл місцевого самоврядування, які знають проблеми людей, які вміють спілкуватись з людьми, які вміють пояснити. Дуже часто посадовець може приймати геніальні рішення, але невміння донести цю думку до людей, невміння зробити людей союзниками, створює надзвичайні проблеми, з’являється агресія і добра справа нівелюється. Це важливо – вміти пояснити, розтлумачити та працювати разом. Тому бажаю, щоб цей форум, ця дискусія були плідними, щоб з’явились хороші думки», - зазначив Андрій Садовий, міський голова Львова, під час відкриття конференції «Працюючи разом для зміцнення верховенства права в місцевому самоврядуванні».

Нагадаємо, 27-28 березня 2015 року у Львові триває стартова конференція «Працюючи разом для зміцнення верховенства права в місцевому самоврядуванні». Конференція зібрала разом представників обраних міст, основні зацікавлені сторони проекту, інших учасників, які працюють у сфері верховенства права в Україні, для побудови спільної платформи для діалогу і успішної реалізації проекту. Програма конференції включає в себе презентації та дискусії шведських та українських партнерів проекту, а також представників Комітету Верховної Ради України з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування, обраних міських рад та шведського посольства.

Проект реалізує шведське урядове агентство з питань миру, безпеки та розвитку, Академія Фольке Бернадотта (FBA) у партнерстві з Асоціацією малих міст України та Центром Разумкова. 12 міст України з восьми регіонів беруть участь у проекті, метою якого є зміцнення та інтеграція принципів верховенства права у сферу публічних послуг на рівні місцевого самоврядування.

Важливою частиною проекту є підвищення обізнаності громадян про свої права при зверненні за одержанням послуг, а також зміцнення потенціалу громадянського суспільства у забезпеченні підзвітності в державних установах на місцевому рівні.

Місце проведення: конференц-зал «Леополіс Холл», Львів, пр. Свободи, 27, 4-й поверх торгової галереї «Опера Пасаж».

Додаткову інформацію про конференцію та проект можна знайти на порталі малих міст ammu.com.ua. З запитаннями звертатися: (04572)68581, [email protected].

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: