Управління молоді та спорту бере активну участь у відзначенні Року Андрея та Климентія Шептицьких

26 березня2015 року у Львівській облдержадміністрації відбулося засідання організаційного комітету з підготовки та проведення Року Андрея та Климентія Шептицьких. Присутні обговорили перелік заходів з відзначення Року Шептицьких, повідомила Дивись. Інфо Оксана Вацеба.

“Ми повинні підкреслити велич постаті Шептицького та показати Його роль для України як державотворця, мецената, опікуна сиріт, рятівника приречених. Андрей Шептицький - це постать державного масштабу, тому заходи повинні відбуватися не лише у Львові, а й по всій Україні”,- сказав заступник голови Львівської ОДА Юрій Підлісний. За його словами, акцент робиться на двох датах, зокрема це - 29 липня - 150-річчя від дня народження Андрея Шептицького та 1 листопада - день його відходу у вічність.

Юрій Підлісний зазначив, що ці заходи покликані надихати людей до таких вчинків, які робили Андрей та його брат Климентій.

Члени оргкомітету вирішили звернутися до Президента України із пропозицією видати Указ про вшанування братів Шептицьких на державному рівні.

Активну роль в організації та проведенні заходів відіграє й управління молоді та спорту. Зокрема, в рамках обласних ювілейних заходів планується провести обласні комплексні змагання за програмою ХХIV спортивних ігор Львівщини, VIІІ обласних ігор ветеранів спорту та обласних ігри осіб з інвалідністю; обласні спортивно-масові заходи в дитячих сиротинцях та дитячих будинках Львівщини «Ти зможеш, якщо зміг я!»; обласні спортивні змагання серед працівників сільських та селищних рад Львівщини. Також буде організовано молодіжне таборування за участі громадських молодіжних та християнських організацій Львівщини за поглядами Митрополита. Цьогоріч відбудуться й піші- та вело-прощі на батьківщину А. Шептицького у с. Прилбичі. 170 провідних спортсменів Львівщини (в т.ч. 17 осіб з інвалідністю) отримають обласну стипендію стипендію імені Шептицьких.

Серед іншого, в області пройде низка інших мистецьких, освітніх, культурологічних заходів, тематичні конференції, наукові читання, спеціалізовані уроки, концерти, виставки, круглі столи, присвячені Року Андрея та Климентія Шептицьких. В кінотеатрах області впродовж року демонструватимуть фільми про життя Шептицьких. У приміщенні Львівського національного академічного театру опери та балету ім. С.Крушельницької заплановано провести Урочисту академію.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: