За півроку зроблено більше, ніж за попередні 5 років, - Ткачук

У Львові триває Третій всеукраїнський форум місцевого самоврядування. На третій Панельній дискусії Форуму «Муніципальна консолідація в Україні та інших європейських державах: досвід та рекомендації» виступив директор з науки та розвитку Інституту громадянського суспільства, експерт Ради Європи Анатолій Ткачук.

«Влада належить народу, народ є сувереном, він обирає парламентарів, які приймають Конституцію, в якій розписується, як формується влада, на яких рівнях і які в неї повноваження. Висновок дуже простий – систему владних повноважень визначає народ. Тому коли ми говоримо про створення територіальної основи на базовому рівні як добровільного об’єднання, Україна взяла не польський досвід, як всі говорять, а скандинавський досвід: почати добровільний процес, який може бути дуже довгим, а закінчитися через прийняття рішення утворення нових територіальних одиниць, наділених повноваженнями.

Зміни бюджетного кодексу, які відбулися в грудні минулого року, мали би стати третім етапом. Третій крок показав, що спроможні отримали нову спроможність, нову якість, яка може бути реінвестована у місцевий розвиток.

Реформа не здійснюється одним законом. Законів має бути багато і різних – це перша складова. Закони має хтось активно впроваджувати – це друга складова. Третя складова – це фінанси, які мають бути виділені на проведення реформи. І четверта складова – це кадри. Без кваліфікованих людей сподіватися, що ми спокійно зробимо реформу, не треба. Тому вже сьогодні треба почати ефективно працювати з кадрами.

Коли ми говоримо про вкладення в українську реформу, це вкладення в інфраструктуру.

Ми маємо зробити територіальну основу. Визначення територіальної основи може відбуватися через закон «Про засади адміністративно-територіального устрою», який визначить у нас деякі інституційні складові. По суті, сьогодні реформа в Україні відбувається завдяки експертному середовищу, яке знайшло порозуміння з центральним органом виконавчої влади Мінрегіону. Це основний рушій української реформи.

У нас є закон про добровільне об’єднання, який має виконати підготовчу частину. Якщо ми сформуємо плани об’єднання, можна вважати, що ми виконали задачу. Люди розуміють, що реформа потрібна вже, що передати повноваження місцевому самоврядуванню можна після створення спроможних громад. Люди розуміють, що передачу повноважень можна здійснити після виборів. Просто не обов’язково обирати на 5 років, і це також варіант.

Перспективний план – тема номер один. Має бути методика, яку підготує Мінрегіон. Логіка така: перше ми визначили центри економічної активності; друге – визначаємо зону впливу тих центрів. Потім ми можемо провести розмежування: перша позиція – центр, а потім територія, не навпаки.

В кожній області варто створити спеціальну комісію, в яку включити архітекторів, землевпорядників і просто людей, яким довіряють. Це має бути діалог.

Європейський досвід говорить, що потрібно мати волю дії і бажання зробити. На сьогодні бажання і воля є, бо за півроку зроблено більше, ніж за попередні 5 років. Має бути активізована вся діяльність в регіонах, і вона має бути відкритою. Це показав досвід Європи. Питання довіри для України є суперважливим. Не рахуймо, що це коштує дорого. Бо ці гроші – це інвестиція в майбутнє», - розповів директор з науки та розвитку Інституту громадянського суспільства, експерт Ради Європи Анатолій Ткачук.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: