У Львові відбудеться публічна дискусія про місцеві вибори

У понеділок, 30 березня, Громадянська мережа ОПОРА разом з партнерами організовує експертне обговорення на тему «Правила гри для місцевих і парламентських виборів: чого чекати від виборчої реформи?». Захід відбудеться у Львівському прес-клубі й розпочнеться об 11:00.

Як відомо, коаліційна угода більшості у Верховній Раді передбачає, що вже в І кварталі 2015 року буде запроваджено пропорційну виборчу системи з відкритими списками для обрання українського парламенту, а також суттєву зміну законодавства про місцеві вибори до кінця липня (зокрема, запроваджено пропорційну виборчу систему з відкритими списками при проведенні місцевих виборів міських і обласних рад та вибори міських голів великих міст у два тури за принципом абсолютної більшості). Водночас за перші 100 днів роботи нового Парламенту не було зроблено суттєвих кроків щодо виборчої реформи.

Саме тому, під час заходу ми очікуємо обговорити з народними депутатами, депутатами місцевих рад, представниками політичних партій і громадських організацій актуальні законодавчі новації щодо підготовки і проведення виборів. Зі свого боку, експерти Інтерньюз-Україна та мережі ОПОРА презентують підготовлені коаліцією громадських організацій концепції нової редакції Закону “Про вибори народних депутатів України” і Закону “Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів”, базуючись на міжнародних демократичних стандартах і практиках.

У заході візьмуть участь:

  • Євген Радченко, директор з розвитку «Інтерньюз-Україна», головний експерт Групи з реформування виборчого законодавства Реанімаційного пакету реформ;
  • Олександр Клюжев, аналітик виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА;
  • народні депутати-мажоритарники, депутати місцевих рад Львівської області,  регіональні експерти, представники політичних партій і громадських організацій, члени ОВК та ТВК.

 Контакти мережі ОПОРА у Львові: 254 61 63, [email protected]

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: