«Львівобленерго» розпочало знеструмлення об’єктів водопостачання міста

Як інформують у ЛМКП «Львівводоканал», сьогодні «Львівобленерго» розпочало знеструмлення об’єктів водопостачання міста через борги. Відтак, без електрики опинилася адмінбудівля водоканалу на вул.Зелена, 64, центральна диспетчерська служба, хіміко-бактеріологічна лабораторія, яка здійснює щоденний контроль за якістю питної води у місті. О 17 год була знеструмлена насосна станція Броньова, внаслідок чого без води опинилося 19 житлових будинків на вулицях Броньова, Гашека, Скорини, Стрийська, повідомили Дивись. Інфо у прес-службі ЛМР.

«Упродовж березня це вже друге знеструмлення наших об’єктів за борги. Наразі мова йде про заборгованість 1 млн. 142 тис. грн. по пільгах і субсидіях. Це ті кошти, які були нараховані у січні, однак не відшкодовані у лютому. Відтак, «Львівводоканал» все ще очікує надходжень з держбюджету, щоб розрахуватися з енергетиками», - зазначив директор ЛМКП «Львівводоканал» Валентин Вольський.

Напружена ситуація щодо розрахунків «Львівводоканалу» з «Львівобленерго» зумовлена також постійним зростанням вартості енергоносіїв.

Зокрема, від липня 2014 року до березня 2015 року тарифи зросли на 28,2%. Фактичний тариф у березні 2015 року становить 1,6646 грн/кВт.год, а в розрахунку тарифів на послуги централізованого водопостачання та водовідведення, які діють з 1 липня 2014 року, врахований 1,2984 грн/кВт.год. Оскільки витрати на електроенергію в структурі собівартості послуг ЛМКП «Львівводоканал» становлять майже 40%, то таке зростання ціни призводить до збільшення місячної суми оплати за енергоносії в розмірі понад 3 млн. грн., для яких на підприємстві відсутнє джерело відшкодування.

Відтак, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг, 26 березня ухвалила рішення про частковий перегляд тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення.

«З 1 травня вартість метра кубічного води та стоків зросте на 11,5%. Однак, наразі це не вирішує проблеми, оскільки розрахуватися з енергетиками треба вже сьогодні, а кошти від нових тарифів надійдуть наприкінці червня. До цього часу нам вкрай необхідно віднайти якесь компромісне рішення з енергетиками», - зазначили у «Льввводоканалі».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: