У квітні на Львівщині висадяться 290 десантників зі США, – Аваков

290 американських десантників висадяться 20 квітня у Львівській області на Яворівському полігоні. Тут, відповідно до домовленостей з Держдепартаментом США, пройдуть тривалі спільні навчання-тренінги 173 повітряно-десантної бригади армії США і бойових підрозділів Нацгвардії.

Про це у Фейсбук повідомив міністр МВС України Арсен Аваков.

Як зазначив Аваков, домовленості про спільні навчання військових було досягнуто під час переговорів Президента України Петра Порошенка і віце-президента США Байдена. «Дякую Вікторії Нуланд, заступникові держсекретаря США та працівникам посольства США в Україні – без їх енергійності настільки важливий і складний процес підготовки тренінгів був би неможливий», – зауважив Аваков.

За словами міністра, для початку навчань уже завершено підготовчі роботи з українського боку – у Кабміні і Нацгвардії.

«Тренінги будуть проходити за участю 900 бійців Нацгвардії. Три потоки по 300 нацгвардійців. Три потоки по вісім тижнів. Потім спільні навчання.

У навчаннях братимуть участь такі відомі підрозділи Нацгвардії – «Азов», Батальйон ім. Кульчицького, «Ягуар», «Омега» та інші частини з Києва, Харкова, Запоріжжя, Одеси, Львова, Івано-Франківська та Вінниці», – повідомив Аваков.

За словами міністра, після закінчення навчань в розпорядження підрозділів Нацгвардії, які пройшли навчання, американські партнери нададуть спеціальну амуніцію і засоби зв’язку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: