Трьом працівникам Львівської митниці, які попалися на хабарі, загрожує до 10 років тюрми

Судитимуть 3-ох працівників Львівської митниці, які вимагали та одержали хабарі. Про це сьогодні, 31 березня, Дивись.Інфо повідомила прес-служба прокуратури Львівської області.

Цього року прокуратура Львівської області році завершила досудове розслідування у кримінальних провадженнях стосовно 3-ох інспекторів Львівської митниці ДФС України. Посадовці використовуючи своє службове становище, вимагали та отримували неправомірні вигоди.

Так, «на гарячому» було викрито інспектора управління митниці при одержанні 300 дол. США хабара, співробітника митного поста «Грушів», що отримав 10 тис. грн, та інспекторку митного поста «Львів-аеропорт» – із 7 тис. грн неправомірної вигоди.

Вказані посадовці вимагали винагороду, зокрема, за зменшення митної вартості товару, нестворювання штучних перешкод для його ввезення на митну територію України, пропуск товарів поза митним оформленням і декларуванням.

За результатами розслідування зібрали докази, які підтверджують вину останніх у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст.368 ККУ (одержання службовою особою, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди для себе за вчинення в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, будь-якої дії з використанням наданої їй влади чи службового становища, вчинено повторно, поєднане з вимаганням неправомірної вигоди).

Працівникам Львівської митниці загрожує від 5 до 10 років тюрми з позбавленням права обіймати певні посади до 3 років, з конфіскацією майна та зі спеціальною конфіскацією.

Обвинувальні акти стосовно цих інспекторів прокуратура Львівської області скерувала до судів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: