У Львові популяризуватимуть українську книгу

В рамках реалізації проектів «Духовна велич Львова» та «Культурне місто» учасники конкурсу молодіжних проектів «Lviv Young Project» пропонують нову соціально-культурну ініціативу, яка має на меті популяризувати сімейне читання, пропагувати українську літературу на книжковому ринку, залучити моральних та духовних авторитетів до промоції книг тощо, повідомила Дивись. Інфо прес-служба ЛМР.

Така ідея виникла у студентів після прочитання низки досліджень, які вказують на те, що попри усі переваги читання – активацію роботи мозку, збільшення словникового запасу, розвиток уяви та вміння формулювати думки, – кількість людей, які часто читають книги, постійно зменшується.

Задля вирішення цієї проблеми в рамках проекту «Духовна велич Львова», одним із аспектів якого є розвиток та підтримка духовно-культурних цінностей мешканців Львова, ініціативна група вирішила популяризувати читання української книги серед мешканців та гостей міста. Здійснити ці задуми планують з допомогою соціальної реклами та культурно-мистецьких заходів (виставки, публічні лекції, флеш-моби та акції).

«Наша команда найближчим часом буде організовувати фотовиставку під девізом «Ті, що читають». Головна ідея – зобразити процес читання людей різних суспільних категорій, довести, що читати – модно завжди і для всіх! Експозицію будемо розміщувати у кількох парках Львова. Усі охочі можуть долучитися та запропонувати свої роботи», - зазначає координатор ініціативної групи Анастасія Бобеляк.

«У рамках реалізації ініціативи плануємо співпрацювати з проектами, які популяризують літературу та читання, також з бібліотеками та іншими книжковими закладами міста, щоб спільними зусиллями духовно збагачувати львів’ян та виховувати культуру читання української книги», - зазначає керівник управління внутрішньої політики ЛМР Євген Бойко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: