Витвицький розповів, як в Україні побороти корупцію (відео)

Вчора, 30 квітня, у стінах Українського католицького університету відбулась відкрита лекція Богдана Витвицького на тему: «Корупція в Україні: що треба зрозуміти і що треба зробити». Повідомив кореспондент Дивись.Інфо.

Богдан Витвицький, який більш ніж 20 років працював федеральним прокурором у США, один з нещодавніх претендентів на посаду голови антикорупційного бюро в Україні прочитав відкриту лекцію у Школі управління УКУ «Корупція в Україні: що треба зрозуміти і що треба зробити».

За словами Богдана Витвицького, кожен український громадянин має вкласти свою лепту у боротьбі з корупцією в Україні.

«Не існує "хорошої" чи "поганої" корупції. Корупція є - корупцією, не залежно від форми. Хто має впливати на зменшення рівня корупції в країні? Кожен громадянин: від президента до кожної людини, і демонструвати своє ставлення до корупції через свої дії. Кожен з нас: кожна компанія, державний службовець має взяти участь у боротьбі з корупцією. Водночас, ми маємо вимагати від політичних лідерів, аби вони контролювали загальнодержавні процеси подолання корупційної системи. Треба зрозуміти, що позитивні змін уже відбуваються. Може, не так швидко, якби ви хотіли, але вони є. Надзвичайно важливі перші кроки і важливо говорити про успіхи. Інакше, замість того, аби стимулювати людей до змін, ми отримає інертність», - сказав Богдан Витвицький.

Як проходила лекція дивіться відео на - Дивись.Інфо

Довідка:

Богдан Витвицький - американський юрист українського походження та громадський діяч, помічник федерального прокурора у підрозділі боротьби з економічними злочинами Департаменту юстиції США, у 2007-2009 рр. радник з правових пиань Департаменту юстиції США Посольства США в Києві.

У 2003 році нагороджений відзнакою Генерального прокурора США, як головний державний обвинувач у серії судових процесів, пов'язаних із аферами з нерухомістю та банківським шахрайством[5].

У 2014 р. розглядався як кандидат на посаду голови Національного антикорупційного бюро України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: