На Турківщині хочуть сформувати 8 спроможних територіальних громад

У Турківському районі пропонують встановлювати зону доступності до потенційних адміністративних центрів на відстані не більше як 10-15 кілометрів в гірських районах, що дозволить на території району сформувати 8 спроможних територіальних громад, а саме:

1.Турківська міська рада
2.Боринська селищна рада
3.Бітлянська сільська рада
4.Вовченська сільська рада
5.Верхненська сільська рада
6.Верхньояблунська сільська рада
7.Верхньовисоцька сільська рада
8.Ясеницька сільська рада

Таку пропозицію пропонують розглянути районній комісії з питань реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади у Турківському районі, що проходить під керівництвом голови райдержадміністрації Олександра Лабецького, пишуть Новини Турківщини.

Також на сьогодні на сесії районної ради обговорено Закон України «Про добровільне об’єднання територіальних громад» та Методику спроможності.

Цією методикою визначаються умови формування спроможних територіальних громад та порядок розроблення, схвалення перспективного плану формування територій громад. Потенційними адміністративними центрами спроможних територіальних громад визначаються населені пункти (села, селища, міста), які мають найбільш розвинуту інфраструктуру і, як правило, розташовані найближче до географічного центру територій спроможних територіальних громад.

Зони доступності потенційних адміністративних центрів спроможних територіальних громад визначаються з урахуванням доступності основних публічних послуг, що надаються на територіях цих громад. Зокрема, час прибуття для надання швидкої медичної допомоги в ургентних випадках та пожежної допомоги не має перевищувати 30 хвилин, а відстань від центру повинна бути не більше 20-25 кілометрів по дорогах з твердим покриттям. Зони доступності можуть бути меншими за відсутності шляхів сполучення чи особливостей рельєфу, які суттєво ускладнюють комунікації (ріки без мостів, гори).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: