Стартував новий український арт - проект «Код нації – справжня єдність»

На сьогоднішній день завершена перша благодійна виставка в межах арт-проекту "Код нації - справжня єдність", що проходила у Дніпропетровську, в Музеї Українського живопису, з 3 до 20 квітня, повідомили Дивись Інфо організатори.

Виставка мала широкий резонанс, отримала підтримку і схвалення міської влади і Департаменту культури Дніпропетровська, викликала жвавий інтерес у містян.

В результаті доброчинної виставки-продажу було реалізовано кілька робіт, частину коштів від яких було передано до благодійного фонду «Україна - Шлях Єдності». Також було передано добровільні пожертви небайдужих мешканців Дніпропетровська, які відвідали нашу виставку.

Найближчим часом благодійний фонд надасть звіт по цільове використання коштів.

Наступна виставка стартує у Львові 6 травня за підтримки громадської організації «Україна-Шлях Єдності» і триватиме до 24 травня. Цю організацію було створено майже півроку тому вимушеними переселенцями з Донецької і Луганської областей для захисту законних соціальних, економічних, житлових, творчих, духовних та інших прав, свобод і інтересів людей, що постраждали внаслідок конфлікту на Сході України.

За І кв. 2015 року Організація спромоглася розпочати стабільну роботу зі сприяння в отриманні вимушеними переселенцями гуманітарної і благодійної допомоги, встановила контакти з органами місцевого самоврядування м. Львів і державної влади Львівської області, з громадськими організаціями, деякими політичними партіями для реалізації статутних завдань; проводить збір лікарських засобів для органів охорони здоров’я та для геріатричного пансіонату в зоні АТО, проводить чітку і послідовну роботу щодо отримання вимушеними переселенцями житла та підтримки їх на чужині.

Важливою відмінністю львівської виставки стало те, що крім нових робіт, які доповнили фонд проекту, і нових художників-переселенців, які долучилися до проекту, разом з роботами митців з Донбасу і Криму будуть експонуватись роботи молодих львівських художників.

Наш проект складається з авторських серій робіт художників, поєднаних однією ідеєю – самоідентифікації українців і приналежності до єдиного ментального поля, незалежно від походження.

Справжня єдність – не в лозунгах, вона у нас в душі, всі ми маємо спільні корені і систему цінностей.

 

Люди, що беруть в ньому участь – молоді художники, що походять з Донбасу і Криму. В межах чинної виставки будуть представлені понад 100 робіт талановитих сучасних митців, виконані в різних мистецьких напрямках и стилях. В роботах також використані різні матеріали і техніки: живопис, графіка, кераміка, скло, шиття.

Роботи мають експонуватись у великих містах України (Львів, Київ, Дніпропетровськ) і у країнах Західної Європи.

В межах проекту буде організовано ряд виставок-продажів. Частина зібраних коштів буде спрямована до благодійних фондів для допомоги дітям-біженцям з Криму і Донбасу, які потребують термінового лікування або реабілітації, а також дітям воїнів АТО.

 

У Львові відбудеться доброчинна виставка-продаж, а 24 травня – благодійний художній аукціон, до участі в якому запрошуються потенційні благодійники і небайдужі мешканці Львова, для яких проблеми хворих дітей не є лише словами.

На відкритті 6 травня очікується присутність багатьох гостей, представників влади, культурних еліт, представники творчої інтелігенції, а також почесний консул Нідерландів, почесний консул Австрії, помічники консулів Польщі, Білорусі, Литви, Чехії, Мексики, представник національних меншин Львова (татарська, вірменська, грецька діаспори, представники єврейського благодійного фонду «Хесед-Ар’є»).

На відкритті будуть присутні художники-переселенці і пануватиме неформальна, дружня атмосфера, що сприятиме спілкуванню. Також заплановані музичні номери у виконанні обдарованих дітей-переселенців.

Мета проекту: розкрити сутність справжньої єдності України.

Завдання проекту:

  • Ідеологічне:
  • через візуальні образи розкрити поняття Батьківщини, символи, смисли ідентифікації людей з Україною;
  • показати гостям виставки, що територіальний поділ України є умовним і існує лише на папері, а генетична пам’ять, цінності, прагнення – єдині для мешканців всіх регіонів України;
  • популяризувати творчість молодих українських художників, розширити межі уявлень про сучасне українське мистецтво;
  • допомогти дітям за рахунок отриманих від продажу робіт коштів.
  • Інформаційне:
  • Соціальне:

Роботи, представлені в межах проекту, відображають його основне послання:

Ми – українські художники, позбавлені нашої малої Батьківщини, що в одну мить втратили друзів, рідних і свій дім, не хочемо втратити Батьківшину в глобальному значенні цього слова.

Перебуваючи у викривленій реальності, ми не впали у відчай, не зрадили нашу рідну країну. Ми зібрались разом для того, щоб висловити свої почуття за допомогою мистецтва. У цьому проекті ми збираємось показати миру, що єдність – не в лозунгах, вона у людських серцях, що всі ми маємо спільні корені, всіх нас поєднує одне, найголовніше: ми – народ України.

Також ми хочемо надати допомогу тим, хто потребує її понад усіх інших – дітям.

  • Термін проведення виставки в кожному окремому місті – від 7 днів до 2 тижнів.
  • В межах виставки, крім робіт учасників, можна буде придбати тематичні листівки з роботами авторів проекту.
  • У дні виставки будуть проводитись майстер-класи від авторів-учасників проекту, а також інші інтерактивні заходи для відвідувачів.
  • У країнах Західної Європи планується проведення спільних творчих зустрічей з представниками української діаспори цих країн, а також творчі заходи з місцевими національними митцями.
  • Фінансування проекту має надаватись коштом українських і міжнародних фондів, за участі громадських організацій.

Запрошуємо громадські організації, благодійні фонди, державні установи і приватних благодійників надати посильну допомогу з організації виставок в межах проекту.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: