Архикатедральний собор Святого Юрія відсвяткував свій храмовий празник

У середу, 6 травня, у день спомину святого Великомученика Юрія Змієборця головний храм Львівської архиєпархії та митрополії Української Греко-Католицької Церкви відзначив своє храмове свято. Врочисту літургію відслужив Високопреосвященний владика Ігор (Возьняк) у співслужінні всіх єпископів Львівської митрополії та численного духівництва.

Про це Дивись Інфо повідомила прес-служба ЛОДА

У проповіді, яку виголосив владика Богдан (Манишин), єпископ-помічник Стрийської єпархії, йшлося, зокрема, про синонімічність у літургійних текстах понять "свідок" і "мученик", про українських провідників і героїв – тих, чиї могили нам відомі та невідомі, знаходяться в Україні та розкидані по світах...

Запрошений до участі у святкуванні перший заступник голови Львівської обласної державної адміністрації Ростислав Замлинський вручив митрополитові мистецький подарунок – чудовий сучасний портрет Митрополита Андрея роботи знаного львівського майстра Любомира Медвідя, що теж був присутнім при цьому.

На завершення владика Ігор як господар дому провів гостям екскурсію митрополичими палатами, зокрема покоями, де спинявся під час свого візиту в Україну святий Папа Іван-Павло ІІ,  каплицею, де молилися його великі попередники – Митрополит Андрей (Шептицький) і Патріарх Йосиф (Сліпий) та верхнім садом Святоюрської гори.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: