Балет «Життя» презентував новий кліп «Етна» (відео)

Сьогодні, 6 травня, балет Ірини Мазур презентував у Львові свій новий кліп у стилі «денс-екшн» «Етна», повідомив кореспондент Дивись Інфо.

Відео динамічно та видовищно розповідає древню легенду про знищені символи та забуті обереги, без яких народ втрачає власну історію, втрачає себе… Але історія повториться, символи оживуть… Згадати, осмислити – означає: знайти! Бо народ, який забув своє минуле, – втратить і своє майбутнє. Це питання нашої самоідентифікації: Хто ми такі? Яке наше коріння? Що рухає нами і дає нам силу у боротьбі проти ворога?

За словами авторки ідеї і режисера Ремінісценції.UA Ірини Мазур, кліп «Етна» - це яскравий пролог до масштабної сценічної постановки від балету «Життя» – історично-музичного перфоменсу «Ремінісценції.UA», прем’єра якого відбудеться 25 травня на сцені Львівської опери.

«Протягом століть українську історію фальшували і перебріхували, а успіхи та здобутки українців привласнювали або приховували, відтак не тільки світ, а й не одне покоління українців не знали і досі не знають своїх видатних поетів, прозаїків, музикантів, художників, науковців, філософів… Не знають, чий термін «Розстріляне Відродження», хто такі «Бойчукісти», чому будинок «Слово» отримав прізвисько «крематорій», що означає «Сандармох», яка доля творця «Щедрика», що приховує вул. Інститутська 1937 р. і чому історія повторюється сьогодні?», - розповіла Ірина Мазур.

Проект «Ремінісценції.UA» розповість про те, хто як і навіщо протягом останніх трьох століть, а особливо у ХХ столітті, нищив історію і культуру України, тотально русифікуючи її.

У проекті «Ремінісценції.UA» – три десятки учасників. Це артисти балету «Життя» та їхні однодумці, друзі й справжні патріоти України: співаки Руслана, Назар Савко, Олеся Киричук, Ірина Доля, Ліля Лаврін, а також – музиканти-інструменталісти: лірники, кобзарі і трембітарі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: