Біля церкви Юра відбулася акція «Стежками митрополита Андрея Шептицького» (фото, відео)

Сьогодні, 6 травня, в Митрополичих садах біля церкви Св. Юри відбулась культурно-мистецька акція «Стежками митрополита Андрея Шептицького», приурочена до святкування у місті року патріарха. Повідомив кореспондент Дивись.Інфо.

В культурно-мистецькій акції взяли участь учнівська молодь та діти з образотворчих студій. Окрім того, усі охочі мали можливість приєднатися до малювання на відкритій території перед церквою Св.  Юра.

Місце проведення акції організатори вибрали не випадково, адже Митрополичі сади,  довгий час були запущеними і нещодавно почали відновлювати, аби створити там місце для відпочинку та прогулянок.

«Можливо Митрополичі сади сьогодні не такі, якими ми б хотіли їх бачити, але ми разом зробимо все можливе, щоб восени сади були набагато кращими, щоб ми могли сюди приходити і навіть смакувати плоди з цих дерев. Митрополичі сади ще не у власності церкви, ними володіє місто, але ми разом співпрацюємо, щоб їх «поставити на ноги» і сподіваємось, що вже восени тут буде багато дітей і можливість відпочинку», – розповів директор благодійної організації «Фундації Духовного Відродження» УГКЦ о. Тарас Милян.

Пленер-1 Пленер-2 Пленер-3 Пленер-4Фото прес-служби Львівської обласної ради

«Чому ми святкуємо пам’ять митрополита Шептицького – це не стільки потрібно йому, бо він що мав зробити і міг, те зробив, ми святкуємо пам’ять про митрополита Андрея, як взірця, яким має бути людина. Митрополит жив у різних політичних ситуаціях: Австрія, окупація Росією, польська держава, совіти, німці і знову совіти, але бачимо, що у будь-яких ситуаціях він міг щось робити», – звернувся до присутніх владика Венедикт.

Організували культурно-мистецьку акцію «Стежками митрополита Андрея Шептицького»  Центр творчості дітей та юнацтва Галичини і Благодійний фонд «Духовного відродження» Української Греко-Католицької Церкви та служба у справах дітей Львівської обласної державної адміністрації.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: