Колодій взяв участь у роботі Європейського конгресу місцевого самоврядування (фото)

Голова Львівської обласної ради Петро Колодій взяв участь у Європейському конгресі місцевого самоврядування, який проходив упродовж 4 - 5 травня у місті Кракові (Республіка Польща), повідомила Дивись Інфо прес-служба облради.

У ході конгресу Петро Колодій зустрівся із колишніми та теперішніми очільниками багатьох областей України, з якими обговорив питання щодо впровадження адміністративних реформ в Україні на прикладі Польщі.

Спілкуючись з учасниками заходу, Петро Колодій, зокрема, зазначив: «Особисто я є прихильником того, аби взяти за основу модель, яка довела свою ефективність. Я є прихильником впровадження в Україні польської моделі місцевого самоврядування. Одним з результатів децентралізації має бути більш справедливий розподіл коштів, в результаті чого громади матимуть можливість реалізувати свої функції».

Польща-2

У рамках заходу, голова Львівської обласної ради відвідав низку дискусійних панелей, а також особисто виступив у тематичному блоці «Суспільство» в обговоренні на тему: «Активна демократія – суспільна участь у розвитку локальної спільноти». У своєму виступі він наголосив: «Сильна громада є основою сильної держави. Але це можливо лише тоді, коли органи місцевого самоврядування мають повноваження та ресурси, необхідні для вирішення більшості питань на місцевому рівні».

Серед учасників панелі також були: голова об'єднання з питань проживання та розвитку міст Німеччини Юрген Арінг; голова національного об'єднання органів та структур місцевого розвитку Франції Клауд Грівель; віце-міністр з питань євроінтеграції Міністерства Європейської Інтеграції Косово Рамадан Ілазі.

Під час конгресу делегація з Львівщини не лише переймала європейський досвід самоврядування, вирішення соціальних та економічних проблем в регіоні, а голова Львівської обласної ради також поділився успішною практикою у сфері впровадження та реалізації Обласного конкурсу мікропроектів, який був позитивно схвалений європейськими експертами під час обговорення. Зокрема, навіть представники французької делегації зазначили, що охоче візьмуть приклад з Львівщини та спробують запровадити у себе щось подібне.

Окрім того, під час конгресу Петро Колодій зустрівся з Маршалком Підкарпатського воєводства Владиславом Ортилем та Маршалком Малопольського воєводства паном Марком Совою і обговорив перспективи впровадження нових проектів для органів місцевого самоврядування Львівщини за співфінансування Європейського союзу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: