У Садового не знають, чи зросте з понеділка вартість проїзду в маршрутках у Львові

Повноваження органів місцевого самоврядування затверджувати тариф на перевезення пасажирів у міському транспорті передбачені в Законі «Про місцеве самоврядування». Якби держава хотіла внести зміни щодо затвердження тарифів, то слід було б змінити цей Закон. Про це сьогодні, 7 травня, під час брифінгу розповіла начальник юридичного управління Львівської міської ради Гелена Пайонкевич.

За її словами, внесені зміни до постанови КМУ № 1548 «Про встановлення повноважень органів виконавчої влади та виконавчих органів міських рад щодо регулювання цін (тарифів)» не дають підстав перевізникам самовільно без погодження з місцевими органами влади збільшувати тариф за проїзд у міському транспорті.

«Ми сьогодні чекаємо на офіційну позицію з цього приводу Мінекономіки», - сказала вона.

За словами Гелени Пайонкевич, є встановлена методика та порядок обрахунку тарифу вартості проїзду у міському транспорті – сюди включено вартість бензину, оплата праці та пасажиропотік. Після цього тариф надсилають на розгляд у Антимонопольний комітет та затверджують на виконкомі ЛМР, пише Галінфо.

На запитання Гал-інфо, чи можуть львів’яни побачити в маршрутках нові розцінки вже у понеділок, Гелена Пайонкевич відповіла: «Я не готова дати відповідь на це питання. Якщо виконком збереться і розгляне це питання… Я не можу зараз відповісти».

Вона повідомила, що до мерії з питання збільшення тарифу на перевезення звернулися всі перевізники, включно із АТП-1.

«Були проведені відповідні розрахунки і направлені в Антимонопольний комітет на розгляд, але відповіді ще не було», - сказала Пайонкевич.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: