Землю у Дрогобичі отримають лише учасники АТО з дрогобицькою пропискою

Сьогодні, 7 травня, у Дрогобичі сесія міської ради затвердила Положення, згідно з яким виділятиметься земля учасникам АТО.

В Положенні, розробленому спеціально створеною комісією, чітко прописано, що земля надаватиметься першочергово сім'ям загиблого учасника АТО, пораненим бійцям (якщо пораненняпризвели до втрати працездатності), бійцям які пробули в зоні бойових дій понад 90 днів, відтак бійцям, які пробули в зоні бойових дій менше 90 днів іт.д. Вказано також необхідні документи: Посвідчення УБД або довідку, яка засвідчує перебування бійця в зоні бойових дій. Враховано всі моменти, згідно з якими землю зможуть отримати і бійці ЗСУ, НГУ, а також добровольчих батальйонів, пише Медіа Дрогобиччина.

Водночас, без землі залишаться бійці, які фактично проживали у Дрогобичі, однак місцем реєстрації мають інший населений пункт – земля надаватиметься лише тим, у кого реєстрація у Дрогобичі зафіксована датою 1 березня 2014 року.

Ми розмовляли з різними активістами і представниками ГО, депутатами. Як наголосив зокрема Тарас Демко («Братерство Майдану»), реєстрація (прописка) дозволить побороти корупцію у вказаному питанні. Бо, мовляв, як довести, що людина фактично проживала тут?

З іншого боку, начальник медслужби батальйону Кульчицького Тарас Кучма, підтримуючи таку позицію, наголосив: не можна викидати з поля зору інших бійців. «Так, Дрогобич не резиновий. Але.. Якщо людина проживала тут – не можна забирати в неї право на отримання землі.»

Зазначимо, у розробленому спецкомісією Положенні йшлося, що першочергове право на отримання земельної ділянки мають бійці з дрогобицькою реєстрацією, а відтак усі інші – якщо буде доведено фактичне місце проживання. За поданням Координаційної ради  Блоку національно-демократичних сил Дрогобиччини, яке озвучив депутат Роман Курчик, спираючись на позицію «Братерства Майдану», цей пункт було змінено. Депутати проголосували дуже «одноголосно» - 38 «за» (див. фото), і, як наслідок, -  лише дрогобицька прописка.

Прикметно, що раніше у Дрогобичі роздавались землі «наліво-направо» практично усім, хто вмів «заскочити в поїзд», незалежно від місця реєстрації. Зате, як виявилось, найбільшу корупцію можуть створити ті, хто свідомо пішов на війну – захищати тих же депутатів, активістів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: