Колодій: Нам потрібно провести Нюрнберзький процес над комунізмом (фото, відео)

Голова Львівської обласної ради Петро Колодій, заступник голови Львівської обласної ради Валерій П’ятак, голова постійної комісії з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та комунальної власності Ярослав Качмарик, депутати Львівської обласної ради, керівництво Львівської обласної державної адміністрації та Львівської міської ради, представники ветеранських та громадських організацій 8 травня взяли участь у заходах із нагоди Дня пам’яті і примирення.

Розпочалися вшанування з покладання квітів та запалення лампадок до Пам’ятника жертвам комуністичних злочинів, що на площі М.Шашкевича у Львові.

Потім колона з представників влади, дипломатичного корпусу та громадськості з лампадками перейшла до Пам’ятного хреста на місці колишнього концентраційного табору "Шталаг - 328". Тут відбулася церемонія покладання квітів до Пам’ятного хреста, після чого присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять всіх загиблих. Опісля священнослужителі різних конфесій відслужили екуменічну панахиду.

Коментуючи нинішній захід, голова Львівської обласної ради Петро Колодій відзначив: „До гасла, яке було сьогодні „Пам’ятаємо. Перемагаємо”, нам ще треба додати слово „Вимагаємо!”. Адже нам треба засудити комуністичний режим, який дав дозвіл Гітлеру розпочати Другу Світову війну. Чомусь сьогодні ніхто про це не говорить. Нам потрібно провести Нюрнберзький процес над комунізмом, який долучився до початку Другої Світової війни. Мало цього, сьогодні ми бачимо, що цей тоталітарний режим, який був тоді, сьогодні відродився на теренах Росії і знову намагається розв’язати війну”.

Також голова Львівської обласної ради додав: „На жаль, для України це не було закінченням війни. Адже нам довелося воювати з цим другим тоталітарним режимом, під яким українці перебували понад 45 років. Нам треба вимагати засудження комуністичного режиму. Ми сьогодні бачимо, як нащадки комуністичного режиму беруть на себе повноваження перемоги, ніби то завдяки їм сталася перемога. Ні, це перемога завдячуючи всім народам, які боролися”.

Окрім того, Петро Колодій сказав, що у Львівській області вже склалася традиція відзначення 8 травня, про це Львівська обласна рада ухвалювала відповідні рішення. Голова обласної ради наголосив: „Відтепер ці заходи відзначають на державному рівні. Це саме той день, який нам треба вшановувати всіх загиблих у Другій світовій війні”.

foto 1 foto 2

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: