Молодь запрошують на пішу прощу «Львів-Унів»

 З нагоди свята чудотворної ікони Унівської Богородиці, 15-17 травня 2015 року відбудеться ХХІІ Міжнародна молодіжна піша проща «Львів-Унів». Тема цьогорічної прощі «Вихід є. Вихід триває», повідомила Дивись Інфо прес-служба ЛМР.

«Для нашого народу цей час є особливий через ті всі події, які ми переживаємо впродовж останнього року. І вони є частиною виходу нашого народу з неволі до свободи. Ця тема є актуально для кожної людини, бо мається на увазі вихід з неволі гріха. А мета прощі – віднайти для себе цей вихід, але також потрібно пам’ятати, що цей вихід триває», – наголосив духівник прощі о. Василь Захарусь.

Розпочнеться цьогорічна проща 15 травня о 7.00 год. з Божественної Літургії у храмі Архистратига Михаїла (вул. Винниченка, 22). Після Служби Божої учасники сформують групи та загальну колону. Вирушать прочани о 9.00 год.

Дорога пролягатиме через м.Львів – с. Лисиничі – м. Винники – с. Соснівка – с. Городиславичі – с. Романів – с. Ганачіївка – с. Затемне – с. Коросно – с. Сивогори – с. Унів. Ночівля передбачена у с. Романів.

До Унівської Лаври прочани планують прибути у суботу ввечері приблизно о 16.00-17.00 год. Тоді ж розпочнуться нічні чування, що триватимуть до ранку.

Програма чувань передбачає молитву, сповідь, благословення чудотворною іконою та похід на Чернечу гору. Закінчиться проща в неділю Архиєрейською Літургією та повним відпустом.

За словами організаторів, участь у паломництві до Унева візьме молодь і з інших областей України, зокрема уже зголосилася група з м. Хуст, Закарпатської області. Як і щороку очікують, що вирушить у піше паломництво близько тисячі прочан.

«Під час усієї прощі колону супроводжуватиме медичний персонал, МВС і велогрупа. На прощу необхідно взяти намет, спальник, килимок, зручне взуття, теплий одяг, необхідні медикаменти, посуд та засоби гігієни, а також вервечку. Важливо не забути про кепку чи дощовик, щоб незалежно від погоди почуватися комфортно. Всі інші важкі речі буде перевозити автомобіль», – розповів ведучий прощі Андрій Рубаха.

Організатори прощі: братія Святоуспенської Унівської Лаври, ЛО ТУСК «Обнова», ЛМГО «Українська молодь – Христові», Комісія у справах молоді ЛА, Комісія мирян ЛА, Львівська духовна семінарія Святого Духа, ГФ «Скеля», ГСПО «Тризуб ім. С. Бандери», Мальтійська служба; молодіжні спільноти: «Добрий Пастир», «Діти світла», «Юрська молодь», Аніматори ВІО, САД, ХРАМ, Фонд «Разом для молоді» за сприяння Управління внутрішньої політики ЛМР.

Благодійний внесок – 40 грн. Всі охочі зможуть повернутися до Львова автобусом, ціна квитка – 35 грн.

Контактний телефон: 096 38 03 065 – Олег.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: