Заява щодо рішення суду по 9 травня у Львові

Напередодні 9 травня 2015 року у місті Львові склалася ситуація, в якій громадськість міста вирішила не допустити провокації зі сторони комуністичних та проросійських сил. Тому ГО «Ідея Нації» була подана відповідна заява, щодо проведення масового заходу, для того, щоб унеможливити проведення провокацій від комуністів та антифашистів, які є сателітами проросійських сил в Україні.

Але Виконавчий комітет Львівської міської ради вирішив подати позов до Львівської окружного адміністративного суду про заборону масових акцій у місті Львові на 9 травня 2015 року.

Позиція ГО «Ідея Нації» на судовому процесі полягала в тому, щоб нам дозволили проводити екологічну акцію «Львів – європейське місто!». Натомість ми виступали на судді за те, щоб заборонили проведення масового заходу ГО «Львівська міська рада організації ветеранів України», оскільки для покладання квітів не обов’язково подавати заяву про масовий захід.

Натомість, 9 травня о 06:00 ранку Львівський окружний адміністративний суд відмовив у позові Виконавчому комітеті Львівської міської ради винести постанову, якою планувалося заборонити Громадській організації «Ідея Нації», Громадській організації «Львівська міська рада організації ветеранів України», а також будь-яким іншим політичним партіям, громадським організаціям та окремим громадянам проводити 09 травня 2015 року у м. Львові масові заходи(збори, мітинги, походи, демонстрації чи інші зібрання), окрім тих, які ініційовані державними органами влади.

Тож сьогодні окрім ГО «Ідея Нації» та ГО «Львівська міська рада організації ветеранів України», мають право проводити свої акції і інші громадські організації, які подавали свої заявки на проведення заходів 9 травня 2015 року у місті Львові.

ГО «Ідея Нації» не задовольняє дане рішення суду по дозволу проведення масового заходу для ГО «Львівська міська рада організації ветеранів України», оскільки в даній організації перебуває ряд представників, які на 9 травня 2015 року у місті Львові запевняли, що будуть використовувати на своїх акціях георгіївські стрічки та комуністичну символіку СРСР для провокування громадян України, оскільки під георгіївськими стрічками сьогодні Російська Федерація здійснює військове вторгнення на Східних теренах нашої держави, а під комуністичної символікою СРСР мільйони українців постраждали під час трьох Голодоморів, вивозів на Сибір, а також проводились масові розстріли духовенства і інтелігенції.

Тому, крім екологічної акції 9 травня у місті Львові ГО «Ідея Нації» буде додатково стежити за дотриманням правопорядку на Пагорбі слави по вул. Пасічній, Марсовому полі по вул. Мечнікова та біля Монументу слави по вул. Стрийській, щоб максимально унеможливити провокації зі сторони ГО «Львівська міська рада організації ветеранів України».

Голова Проводу ГО «Ідея Нації» Остап Стахів

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: