У галереї ЛНАМ відкриють студентську виставку «Присутність»

13 травня о 15.00 год. відбудеться відкриття виставки «Присутність» в галереї Львівської національній академії мистецтв (вул. Кубійовича, 38, подвір’я лабораторного корпусу), повідомили Дивись Інфо у прес-службі Львівської міської ради.

«Виставка «Присутність» - це синтез скульптурної та живописної експозиції в межах одного виставкового простору. Живопис представлений роботами студента 4 курсу – Миколи Мудрика (факультет ОМІР, спеціальність – реставрація творів мистецтва), скульптура – Тараса Поповича (аспірант ЛНАМ).

На живописних полотнах митець вуалює власну присутність, робить натяк на щось конкретно чуттєве, асоціативне. Присутність естетичного образу зводиться до інтимного споглядання, в якому зображене сприймається як реальне. Кожен предмет виражає певний бік сутності, яка завжди проявляється в конкретних предметах чи процесах.

Ідея ж скульптурної складової – створення просторових об’єктів, не використовуючи замкнутих площин чи внутрішнього наповнення. Пошуки лаконічної та доступної пластичної мови для форми та об’ємів, які є максимально виразними для сприйняття. Автор залишає можливість глядачу самостійно синтезувати відчуття, створюючи в уяві цілісні образи. Адже мистецтво – це не лише мислення в образах, воно є також мисленням пластичної присутності.

Творчий тандем молодих авторів є легким натяком на те, яким цікавим може бути поєднання різних художніх жанрів. За словами авторів, їх поєднують естетизм, чуттєвість, ілюзорність, що змушують «бути» разом з життям художнього образу».- розповіли у галереї

Експозиція виставки «Присутність» триватиме до 31 травня 2015.

Години роботи Галереї: понеділок – п’ятниця, 10:00 – 16:00 год.

Контакти: [email protected], тел.: (032) 253 35 12.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: