Відреконструювати площу Юра обіцяють до 29 липня (відео)

Завтра у Львові стартують роботи з реконструкції пл. св. Юра та облаштування скверу, з подальшим встановленням пам’ятника до 150-річчя від дня народження Митрополита Андрея. Завершити обіцяють до 29 липня, повідомили Дивись Інфо у прес-службі ЛМР.

Місто і Церква напередодні дня Львова досягнули консенсусу в питанні реалізації пам’ятника Митрополиту Андрею. У зв’язку з тим, що проект дуже глобальний і потребує багато часу на погодження документації, суттєві зміни транспортних систем, санації скверу тощо, проект реалізовуватимуть поступово.

«До дня 150-річчя Митрополита – 29 липня – буде встановлено пам’ятник, облагороджено площу і влаштовано зміни руху транспорту – ми зробимо для цього все можливе, – розповідає головний архітектор міста Юліан Чаплінський. – Ми запропонували Церкві поетапну реалізацію цього проекту, з урахуванням усіх побажань львів’ян та обмежень, які ми виставляємо як місто. Відтак, ми створюємо пішохідну площу та разом з дорогою замощуємо її бруківкою. Транспортний шлях зміщується в сторону скверу, за рахунок технічного тротуару. Вздовж бібліотеки та корпусу №3 Львівської політехніки облаштуємо автомобільну дорогу з двостороннім рухом без руху тролейбусів, і таким чином уникнемо зрізання дерев. Працюватиме ця дорога виключно в святкові дні, коли церква потребуватиме великих заходів. Транспорт через цю площу ми не пропускатимемо. Окрім того, парк буде облагороджено. Наразі знесено вже всі ліхтарі в сквері і незабаром їх буде замінено на нові».

Karta_Weptuckuj

За його словами, станом на сьогодні вже розпочато демонтаж фундаменту радянської конструкції, і вже близько 2-3 тижнів комунальні служби міста працюють з документацією.

«Наша найбільша радість в тому, що ми бачимо вирішення цієї ситуації і маємо дорожню карту, яка дасть нам змогу побудувати пам’ятник Митрополиту Андрею», – додає головний архітектор.

Як зазначає також директор ЛМКП «Львівтеплоенерго» Степан Пакіж, завтра стартують роботи щодо винесення та упорядкування мереж, які знаходяться поблизу площі та дороги. Так, упродовж наступних двох тижнів буде розроблено кінцевий графік виконання робіт.

Нагадаємо, від завтра на пл. Св. Юра мінятимуть аварійні інженерні мережі – відтак, буде змінено рух автобусів та тролейбусів.

Зокрема, йдеться про міські автобусні маршрути №2А, 15, 33, 38, та тролейбуси №2, 7, 9, 10, 12, 20. Маршрути №33, 38 курсуватимуть по вул. Б.І.Антоновича – С.Бандери – Коперника – Головна пошта – П.Дорошенка – С.Бандери – Героїв УПА. Маршрут №15 курсуватиме від церкви св. Анни вздовж вул. Городоцької до приміського вокзалу. Маршрут №2А курсуватиме по вул. Антоновича – С.Бандери – Городоцька – церква св. Анни – Городоцька – С.Бандери – Героїв УПА. Тролейбусні маршрути №2, 9, 10, 20 будуть закорочені до вул. Митрополита Ангеловича, а маршрути №7, 12 – до площі Кропивницького.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: