Битва за місце під готелем «Львів» (відео)

Львівські громадські активісти спільно з представниками місцевої ДАІ звільнили зупинку біля готелю «Львів» від приватних автівок, які заважають зупинятися громадському транспорту на законно відведеній площі. На порушників, затриманих на місці, ДАІвці складали адміністративні протоколи, а автівки без водіїв забирали евакуатори.

«Тут є зупинка громадського транспорту, яка позначена відповідними знаками. Зупинка на ній будь-яких інших транспортних засобів заборонена. Порушники повинні будуть заплатити штраф від 255 до 340 грн», – пояснив начальник сектору організації дорожнього руху ДАІ Львова Дмитро Савицький.

В той же час дії активістів і інспекторів викликали обурення у керівництва готелю. Його директор Василь Гощук запевнив, що «кишеня» перед готелем діє, як парковка, згідно з рішенням міськради. Крім того, додав він, зупинка перед входом до готелю - це неестетично, а от парковка – це необхідно.

Однак, іншого місця для зупинки, крім цього, поблизу не знайти, вважають активісти. Якщо облаштувати її далі, то автобусам доведеться переміщуватися через три смуги руху і таким чином тільки створювати затори і інші незручності для водіїв, розповідає представник громадської організації «Дорожній контроль Львів» Ярослав Порада.

Адвокат-представник готелю «Львів» Сергій Гриценко, натомість, пояснив, що наразі справа про майданчик перед готелем знаходиться на розгляді в суді, оскільки, за рішенням виконкому, тут повинна бути зупинка громадського транспорту, але досі не скасоване рішення сесії міськради про те, що на даній ділянці діє парковка.

Громадське

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: