Я нізащо не піду з політики, – Фаріон (відео)

«Я не пішла з політики і нізащо не піду», – про це вчора, 13 травня, під час зустрічі в НУ «Львівська Політехніка» заявила український мовознавець і політик Ірина Фаріон, інформує кореспондент Дивись.Інфо.

«Є ще дуже багато законів, які треба ухвалити. Я дуже тішуся, що за один із моїх законів проголосувала Верховна Рада України, він має і філологічне навантаження, йдеться про вилучення терміну «Велика Вітчизняна Війна» з навчально-наукової та юридичної літератури, але Порошенко ще не підписав жодного антикомуністичного закону. Цей мій закон був зареєстрований 15 червня 2013 року. Але тоді його назвали великою провокацією, а мене обзивали різними словами…», – розповіла вона.

І констатувала: «Як бачимо, ці закони, які я реєструвала разом з своїми побратимами «свободівцями», просто-напросто випередили час. У цьому, напевно, була найбільша наша провина».

Втім, за її словами, у «Свободі» щодо цього ніхто не сумує: «Як кажуть мої хлопці, ми просто нахилилися зав’язати берци. Нам дуже потрібна була оця пауза, щоби наростити сили і м’язи, щоби зараз з тилу максимально допомагати нашим воїнам, серед яких є цілий легіон «Свободи».

«Якщо порівняти наукову роботу з політичною, – каже Ірина Фаріон, – то наукову я назву раєм, а політичну – пеклом. Але, як казав Тарас Шевченко, вогонь запеклих не пече…»

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: