Завтра у Львові відбудеться акція пам’яті померлих від СНІДу

В третю неділю травня в Україні щороку вшановують пам’ять людей, які померли від СНІДу. Тисячі червоних метеликів у Всесвітній день пам’яті людей, які померли від СНІДу, стануть символом пам’яті, скорботи на надії, повідомили Дивись Інфо у прес-службі ЛМР.

За ініціативи Львівського обласного відділення Всеукраїнської благодійної організації «Всеукраїнська мережа людей, які живуть з ВІЛ/СНІД», українці разом з усім світом згадають людей, які померли від СНІДу, пам’ятаючи наслідки епідемії СНІДу як великої трагедії, яка забрала життя майже 30 000 людей лише в Україні. Акції, присвячені Дню пам’яті, пройдуть по всій Україні.

«Червоні Метелики – символ пам’яті, легкості душ, які нас покинули, символ переродження та мінливості життя. Метелик є світовим символом нульової дискримінації, який у цьому році було впроваджено Об'єднаною програмою ООН з ВІЛ/СНІДу. Метелик проживає своє життя лише за один день, та як багато він встигає зробити, який він тендітний та сильний водночас. У цей день, об’єднавшись, ми згадаємо дорогих нам людей, які через СНІД пішли з життя, та нагадаємо собі, що життя – найважливіше, а краща пам'ять про померлих – турбота про живих», - розповіли організатори.

У Львові День пам’яті померлих від СНІДу відбудеться у форматі пам’ятної ходи пл. Ринок та просп. Свободи. Під час пам’ятної ходи активісти та учасники Акції «Нуль дискримінації!» роздаватимуть печиво у формі метеликів та спілкуватимуться з мешканцями міста на тему дискримінації.

Місце акції: пл. Ринок, просп. Свободи.

Дата: 15.05.2015 р.

Час проведення: з 14 год. до 15 год.

Для представників преси відбудеться прес-брифінг о 14:00 год 15 травня біля головного входу до ЛМР (пл. Ринок, 1). У прес-брифінгу візьмуть участь представники ЛОВ ВБО «Всеукраїнська мережа ЛЖВ», громадські активісти та ВІЛ-позитивні громадяни України, які прийдуть цього дня вшанувати пам’ять всіх тих, чиї життя забрала епідемія:

  • Дмитро Тигач - керівник проекту RESPECT, керівник Львівського обласного відділення ВБО «Всеукраїнська мережа ЛЖВ»
  • Сергій Миронюк - координатор проекту RESPECT, заступник керівника ЛОВ ВБО «Всеукраїнської мережі ЛЖВ»
  • Конончук Ольга - координатор тренінгової діяльності в межах проекту RESPECT ЛОВ ВБО «Всеукраїнської мережі ЛЖВ»
  • Матвейко Жанна - старший соціальний працівник ЛОВ ВБО «Всеукраїнської мережі ЛЖВ»

Контактна особа: Конончук Ольга, координатор тренінгової діяльності ЛОВ ВБО «Всеукраїнська мережа ЛЖВ»: тел. +380973628961, [email protected]

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: