Жодна країна не заплатила такої великої ціни за європейську інтеграцію як Україна, - екс-прем’єр-міністр Польщі (відео)

Вчора, 14 травня, у приміщенні Українського Католицького Університету відбулась зустріч з екс-прем’єр міністром Польщі Яном Кшиштофом Белецьким. Повідомив кореспондент Дивись.Інфо.

Під час зустрічі Ян Белецький розповів про польську трансформація початку 90-х років і поділився досвідом польських реформ для України.

«Засвідчую свою повагу Україні. Ваша держава ще не пройшла процес євроінтеграції, а вже заплатила таку велику ціну. Жодна країна не заплатила такої великої ціни за європейську інтеграцію як Україна, у жодній країні не загинули за це люди. Моєю порадою для України віднайти політичне лідерство, це ваш ключ до змін. Це, те що змінює умови гри, адже без нього неможливе виконання реформ», - сказав Ян Белецький.

Екс-прем’єр міністр Польщі також додав, що дослідження показують, що країни, де відбувалася часта ротація кадрів у владі давали кращі показники впровадження реформ. Натомість ми часто асоціюємо такі часті у зміни у владі з нестабільністю.

Як проходила зустріч дивіться відео на - Дивись.Інфо

Довідка:

Ян Кшиштоф Белецький - польський політик, економіст, прем'єр-міністр з 4 січня по 5 грудня 1991 року. В даний час - Голова Правління Партнерів Компанії «Ernst and Young Польща»

Закінчив ліцей імені Пнівського в Гданську, факультет економіки транспорту Гданського університету. У 1970-ті роки працював асистентом в Інституті економіки водного транспорту, в 1980-1982 — в Центрі підготовки управлінських кадрів міністерства машинобудування. Був експертом «Солідарності», під час воєнного стану співпрацював з підпільним рухом, в травні 1982 звільнений з роботи з політичних мотивів. У 1982-1985 займався власним бізнесом, потім заснував кооператив «Світанок», в якому працювали діячі опозиції, що піддавалися переслідуванням.

Колишній прем’єр-міністр Польщі, Міністр з питань євроінтеграції, співзасновник ліберально-демократичного конгресу, від якого був обраний депутатом Сейму , виконавчий директор ЄБРР у Лондоні, відповідальний за діяльність ЄБРР у Польщі, Болгарії та Албанії. Активний діяч у політиці та економіці протягом двадцяти років. З 2010 по 2014 призначений прем’єр-міністром Дональдом Туском на посаду Голови Економічної Ради, головне завдання якої – надання незалежної та об’єктивної оцінки поточної та запланованої діяльності уряду. У січні 2015 року пан Белецький обійняв посаду Голови Правління Партнерів компанії «Ernst and Young Польща». Також з 2010 є професором Гданського Університету. У 2010 році отримав від Президента Коморовського найвищу нагороду Польщі – Орден Білого Орла.

Пан Белецький опублікував низку статей для польських та закордонних експертних журналів та газет, серед яких The Wall Street Journal, Europe’s World, Rzeczpospolita, Gazeta Bankowa, Gazeta Wyborcza, Wprost, Tygodnik Powszechny, Die Welt. Автор книг «Історія Європи» (Париж, 1997) та «Ціннісно-орієнтоване управління компанією» (Варшава, 2012).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: