В Україні проведуть референдуми щодо перейменування міст, - Кириленко

Питання перейменування міст у зв'язку з підписаним Порошенком законом про декомунізацію можуть вирішити на референдумах

Про це під час спілкування з журналістами в меморіальному комплексі "Биківня" заявив віце-прем'єр-міністр, міністр культури України В'ячеслав Кириленко, пише 112 Україна.

Кириленко заявив, що питання перейменування міст є правом місцевих громад.

"Закон встановлює, що це право місцевих громад, вони будуть це обговорювати, якщо перейменування міст, то очевидно, будуть референдуми", - зазначив він.

Нагадаємо, 15 травня Порошенко підписав чотири закони: "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні і заборона пропаганди їх символіки"; "Про доступ до архівів репресивних органів комуністичного тоталітарного режиму 1917-1991 років"; "Про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років" та "Про правовий статус і пам'яті борців за незалежність України у ХХ столітті".

Документами забороняється радянська символіка, засуджується комуністичний режим, відкриваються архіви радянських спецслужб і визнаються борцями за незалежність України УПА та інші організації. Ці закони були прийняті народними депутатами на ранковому засіданні Верховної Ради 9 квітня поточного року більшістю голосів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: