Тепловики закликають львів’ян погашати накопичену заборгованість

Сьогодні, 19 травня, відбувся брифінг на тему: «Низький рівень оплати за теплопостачання - загроза для стабільної подачі гарячої води», повідомив кореспондент Дивись.Інфо

За словами начальника служби обліку і збуту теплової енергії ЛКМП «Львівтеплоенерго» Галини Пакулець, наразі є значна частина фізичних і юридичних осіб, які мають велику заборгованість за послуги з теплопостачання. Практично по кожному з них, зокрема юридичних особах, є рішення судів, про погашення даної заборгованості

«Згідно із законодавством, заборгованість дає підстави відключити від теплопостачання споживачів-боржників. Однак, найперше, сподіваємося, на розуміння споживачів, які мають заборгованість. Сьогодні їхня оплата за тепло – це наша оплата за газ. Тому, закликаємо наших споживачів відповідально ставитися до свої зобов’язань і погашати накопичену заборгованість. Від рівня розрахунку за теплопостачання залежить наша платоспроможність перед газовиками, а відповідно і можливість подавати гарячу воду усім споживачам», - сказала Галина Пакулець.

Зазначимо, що загальна заборгованість усіх споживачів ЛМКП «Львівтеплоенерго», станом на 15 травня, - 118 млн. 46 тис. грн. З них борг населення – 84,5 млн. грн., інші споживачі 10 млн. грн., бюджет – 23,3 млн. грн.

Також Галина Пакулець розповіла, що коли сума боргу перевищить 2 тис. грн., до боржника прийде лист-прохання погасити заборгованість впродовж 10 днів. Якщо цей термін пройде, а мешканець не сплатить борг, тоді йому надішлють лист-претензію із попередженням про позов до суду та вимогою сплатити борг негайно. Якщо і після цього боржник не оплатить наданих послуг, то на нього подадуть до суду та вимагатимуть стягнення через виконавчі служби.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: