Розвантаження центру Львова від автомобілів перетворилось на бізнес, - депутат

Про це йдеться у зверненні депутата Львівської міської ради від партії УДАР Петра Адамика до міського голови Львова.

В зверненні ударівець, зокрема, відзначає, що політика Львівської міської ради щодо облаштування вуличних паркувальних зон та діяльності муніципальних служб свідчить про те, що задекларована ціль – розвантаження центральної частини міста кардинально змінилась. Замість мотивування водіїв не заїжджати в центральну частину міста, залишаючи свої авто в спеціально облаштованих місцях (як це є в цивілізованих країнах), у Львові намагаються перетворити паркування в центрі міста на звичайний бізнес.

«Львів’яни отримали кілька паркувальних майданчиків в центральній частині міста, які зовсім не задовольняють потреби водіїв, і зростання штрафів за паркування у непризначених для цього місцях. Як наслідок – кількість автомобілів на тротуарах в центральній частині міста зовсім не зменшується. Натомість, муніципальні служби та міська рада отримали можливість стабільного заробітку певної суми коштів за рахунок створених закритих паркувальних зон та перспективи зростання штрафів за паркування в непризначених для цього місцях».

Петро Адамик наголосив, що таким чином проблема не вирішується, що вже доведено, в тому числі і Львовом. За такого «комуністичного» підходу, який практикує міська рада зараз, проблема завантаженості міста буде лише зростати, адже, сподіваючись все таки знайти місце для паркування на облаштованих паркінгах в центрі, водії таки будуть доїжджати до центральної частини міста, і, не знайшовши місця, паркуватись будь-де, навіть попри загрозу штрафу. Окрім цього, посилення штрафів та відновлення активної роботи евакуаторів призведе лише до зростання корупції в роботі муніципальних служб.

«На нашу думку, вирішити проблему можливо лише тоді, коли спільно з посиленням відповідальності водіїв за паркування в заборонених місцях буде впроваджуватись комплексна система створення паркувальних зон у центральній частині Львова. Зокрема – через будівництво підземних і багатоповерхових паркінгів і поступову ліквідацію вуличних паркувальних зон. Не можна, ставлячи за вищий пріоритет благо пішоходів, ігнорувати інтереси водіїв, мешканців центральної частини міста та тих, хто працює в центрі Львова, сприймаючи їх виключно як джерело додаткового доходу. Водії повинні мати реальну альтернативу можливості паркування в центральній частині Львова. В іншому ж випадку, міський голова спільно з членами виконкому повинні заявити, що мета, задекларована в уже згаданій концепції від 2011 року змінюється. Ми вже не хочемо звільнити центр міста від автомобілів, а маємо на меті навпаки – за рахунок автомобілістів, які паркуються в центрі, заробляти кошти. Однак така ціль кардинально відрізняється від задекларованої, тієї, що була затверджена громадою та депутатами і активно пропагувалась і міським головою і чиновниками міськради», - йдеться у зверненні.

Депутат звернувся до міського голови з проханням доручити відповідним структурам ЛМР невідкладно створити робочу групу щодо внесення змін в Концепції створення впорядкованих пішохідних та паркувальних зон у центральній частині Львова.

Прес-служба Львівської обласної організації партії «УДАР Віталія Кличка»

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: