У Львові відзначили Свято Героїв (фото)

Сьогодні у Львові вшановують пам’ять героїв національно-визвольних змагань. Свято Героїв розпочалось об 11:00 год. покладанням квітів до пам’ятника головному командирові Української Повстанської Армії генерал-хорунжому Романові Шухевичу у Білогорщі. Відтак, міський голова Львова Андрій Садовий поклав квіти до пам’ятника Романові Шухевичу і дав старт пробігу студентів Львівського державного університету фізичної культури. Згодом міський голова долучився до урочистої ходи та покладання квітів до пам’ятника Тарасові Шевченку, повідомила Дивись Інфо прес-служба ЛМР.

«Сьогодні ми маємо дуже багато новітніх Героїв. Але Шухевич – це той Герой, який надихає сьогоднішніх Героїв. Він військовий Герой. В історії бувають різні періоди – хтось більше, хтось менше хоче бути героєм, а він - справжній. Сьогодні, в цей день, я дякую всім, хто не погордив, хто прийшов. Нас мало, можливо, у інших частинах міста сьогодні більше людей. Ми повинні плекати нашу добру традицію кожного року тут вшановувати пам'ять наших героїв і пам’ять Шухевича, справжнього українського героя», - зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

Після покладання квітів до пам’ятника Р. Шухевичу, стартував пробіг естафети студентів Львівського державного університету фізичної культури за маршрутом: площа навпроти пам’ятника Р. Шухевичу – Поле почесних поховань № 76 Личаківського кладовища. Це щорічна естафета студентів Львівського державного університету фізичної культури, присвячена пам’яті героїв національно-визвольної боротьби.

О 12:00 год. представники влади та громадськості вшанували новітніх Героїв України і поклали квіти до могил на полі почесних поховань № 67. Звідси учасники заходу перейшли до Поля почесних поховань № 76, де поклали квіти до могил учасників АТО. Тут же відбулась панахида, після якої учасники вирушили урочистою ходою до проспекту Свободи.

Також о 12.00 год. з нагоди Свята Героїв поклали квіти до пам’ятника Степану Бандері. Тут же відбулось віче за участю влади міста й області, громадськості. Від пам’ятника С. Бандері колона пройшла до просп. Свободи за маршрутом: пам’ятник С. Бандері – вул. С. Бандери – вул. Коперника – просп. Свободи. Учасники ходи зупинялись та покладали квіти до пам’ятних дошок, присвячених видатним діячам боротьби за незалежність України.

Опісля представники молодіжних громадських організацій та студентської молоді зустрілись з представниками ветеранських і патріотичних громадських організацій на просп. Свободи, спільно поклали квіти до пам’ятника Т. Шевченкові та виконали Державний Гімн України.

KOV_7048 копия KOV_7094 копия

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: