На Львівщині акція «Відповідальність починається з мене»

На території Львівщини триває Всеукраїнська інформаційно-профілактична акція «Відповідальність починається з мене», яка має на меті вирішити низку актуальних питань у сфері здорового способу життя шляхом: виявлення фактів порушення чинного законодавства у сфері продажу алкогольних напоїв неповнолітнім, дотримання норм Закону України “Про рекламу”, проведення інформаційно-профілактичної роботи, співпраці з громадськими організаціями, засобами масові тощо.

Так упродовж квітня 2015 року у районах та містах Львівської області відбулися ряд інформаційно-просвітницьких заходів з залученням молоді до популяризації здорового способу життя. Заходи систематично висвітлюються на сайті управління молоді та спорту, сторічні у соціальній мережі фейсбук «Відповідальність починається з мене Львівська область» та ЗМІ.

Зокрема:

У м. Червоноград представники відділу у справах сім’ї та молоді Червоноградської міської ради, разом з представниками громадської організації «Градієнт» здійснили обстеження 4 торгівельних закладів, що реалізовують алкогольні та тютюнові вироби. Обстежено 8 об’єктів щодо розміщення зовнішньої реклами.

Відділ гуманітарної політики Бориславської міської ради провів семінар «Великдень без алкоголю» та круглий стіл для молоді на тему «Шкідливі звички». Окрім того, у місті розміщено 3 білборди на дану тематику.

В рамках акції членами молодіжної громадської організації спільно з відділом з питань гуманітарної політики Новороздільської міської ради провели акцію «Чисте воскресіння» з впорядкування територій, алей, могил загиблих воїнів УПА. У міській газеті «Вісник Розділля» щотижнево висвітлюються статті з популяризації здорового способу життя.

Відділ молоді та спорту Сокальської райдержадміністрації спільно з Сокальським РЦССДМС проведено лекції в 6 загальноосвітніх школах району, Угнівському аграрно-будівельному та Сокальському професійному ліцеях на тему «Здоровий спосіб життя» та «ВІЛ – небезпека суспільства».

Сектором молоді та спорту Старосамбірської райдержадміністрації проведено наступні заходи:

  • шкідливість психотропних та наркотичних речових – бесіди з учнями старших класів шкіл району;
  • проблема торгівлі людьми та конкретні заходи у цьому напряму – проведено круглий стіл;
  • профілактика туберкульозу – бесіда з учнями шкіл району.

Виконавчий комітет Самбірської міської ради 21.04.2015 провів профілактичний захід (рейд) «Діти вулиці», «Вокзал» під час якого було перевірено 14 магазинів в яких продають спиртні напої та тютюнові вироби. В результаті рейду не виявлено порушень правил торгівлі спиртними напоями та тютюновими виробами.

У Стрийському район в рамках акції проведено такі заходи:

- 30.03.2015 -09.04.2015– проведено заходи спрямовані на благоустрій під гаслом «Моє село – моя відповідальність» за участю трудових колективів, молоді та школярів;

- виготовлено та надруковано листівки «Не питай, що країна зробила для тебе, спитай – що ти зробив для України» під брендом акції «Відповідальність починається з мене».

Сектор молоді та спорту Миколаївської райдержадміністрації в рамках акції «Відповідальність починається з мене» спільно із службою у справах дітей, районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, та представниками СКМСД Миколаївського РВ УМВС здійснено перевірки торговельних об’єктів, які продають алкогольні напої та тютюнові вироби з метою виявлення фактів незаконного продажу неповнолітнім алкогольних напоїв та тютюнових виробів на території міста та Миколаївського району. Спільно із депутатами районної та міської ради, ГО «Братство тверезості» здійснено перевірки розважальних клубів, з підприємцями проведено профілактично-роз’яснувальну роботу та розміщено буклети про заборону продажу неповнолітнім алкоголю та тютюнових виробів. Інформація щодо обмежень роботи закладів у нічний час згідно рішень міської ради, та розмірів штрафів при виявленні порушень, висвітлювалась у місцевій газеті «Миколаївські вісті» та районних веб-сайтах.

Також щомісячно у в населених пунктах області проводяться:

  • рейди «Вокзал», «Діти вулиці», «Нічне місто», «Урок» - м.Дрогобич;
  • профілактичні рейди «Підліток і закон» - Жидачівський район;
  • рейди-перевірки місць масового збору молоді – Жовківський район;
  • рейди-перевірки розважальних закладів та місць проведення дозвілля молоді – Миколаївський район;
  • рейди з виявлення порушень правил продажу алкогольних та тютюнових виробів – Самбірський район;
  • рейдові перевірки у вечірній та нічний час з метою попередження правопорушень та злочинів серед неповнолітніх, молоді, профілактики дитячої бездоглядності – Сокальський район;
  • рейди-перевірки щодо продажу алкогольних напоїв та тютюну неповнолітнім – м. Борислав;
  • рейди щодо незаконного продажу неповнолітнім алкогольних напоїв та тютюнових виробів – м. Дрогобич та м. Самбір;
  • рейди щодо забезпечення належного контролю реклами алкогольних напоїв та тютюнових виробів – м. Стрий.

Управління й надалі запрошує представників органів влади, громадських активістів та молодіжних лідерів Львівщини активно долучатися до реалізації Всеукраїнської акції «Відповідальність починається з мене».

Контактні особи у Львівській області:

Ольга Леськів – головний спеціаліст управління молоді та спорту облдержадміністрації

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: