У Львові відкрилась виставка протестних плакатів

Антон Мирзин - графік з Пермі (Росія), який не може повернуся на батьківщину через політичні репресії. Наразі він очікує політичного притулку у Києві, де створює нові плакати. Сьогодні у Львові відкриється експозиція частини його творчого доробку, через який митець був змушений покинути свою країну, повідомила Дивись Інфо прес-служба ЛМР. 

Тридцять плакатів розмістилися на стінах тераси пабу L`UFT, що на вулиці Коперника, 17. Тематика творів - антиімперська, проукраїнська та революційна, створена на основі естетики пропаганди тоталітарних режимів.

Автор у своєму слові до виставки зазначає: «Мені дуже приємно усвідомлювати те, що мені ніколи не буде соромно за тих, хто позитивно оцінює мої роботи. І не тому що «хвала не отрута», а тому, що ці люди вчинили правильний вибір у своєму житті. В даному випадку, під критерієм «правильності» я розумію прагнення до свободи і волі від всіляких нав'язуваних кліше, установок, штампів та ідеологій - як окремої людини, так і цілого суспільства, в даному випадку - українського суспільства, що прагне стати відокремленою політичною нацією».

Організатори також зазначають, що після закінчення експозиції плакати можна буде придбати, а виручені кошти підуть на лікування українських військових.

«На жаль, я не можу бути присутнім на виставці у Львові, тому що перебуваю в процесі отримання статусу політичного біженця в Україні і тому змушений залишатися в Києві. Бажаю всім гостям і відвідувачам бойового настрою, залізної витримки і нескінченної волі, якої, втім вам і так не позичати», - зазначає Антон Мирзін.

paper_afisha

Виставка триватиме до кінця червня.

Довідка

Антон Мирзін - художник з Пермі, створив серію плакатів на підтримку України та проти російської окупації. Серед художньої та інтернет-спільноти Антон відомий під ніком Paperdaemon Chaognostic. У своїй творчості автор однозначно підтримує українські визвольні змагання, і засуджує російську військову агресію на українські терени. Його діяльність привернула увагу багатьох. За ним почали слідкувати, і нещодавно його сторінку спробували зламати та почали збирати на нього компромат. Наразі вимушений перебувати поза межами Росії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: