Львівський Центр «Лібертас» представлений на міжрелігійному симпозіумі в Африці

На запрошення Міністерства Закордонних Справ та Міністерства Освіти Республіки Бенін львівський Центр міжконфесійного та міжрелігійного діалогу «Лібертас» бере участь в міжнародному міжрелігійному симпозіумі. Захід проходить в Палаці Конгресу міста Котону під назвою «Африканська ініціатива освіти за мир та розвиток через міжрелігійний та міжкультурний діалог», повідомила Дивись Інфо прес-служба ЛМР.

Понад 200 учасників симпозіуму мають можливість вибрати різноманітні секційні доповіді та долучитися до обговорення нагальних потреб африканського континенту. Для цього було запрошено низку міжрелігійних експертів, організацій та інституцій. Участь у заході взяв також і президент республіки Бенін, деякі із африканських міністрів, послів, представників міжнародних організацій та релігійних спільнот. Папа Франциск та голови ЮНЕСКО і Організації Об'єднаних націй також вислали свої делегації, які активно представлені на симпозіумі. Міжнародні представники, серед яких керівник Центру «Лібертас» Тарас Дзюбанський, мають нагоду поділитися своїм досвідом міжрелігійного діалогу та співпраці між різними конфесіями.

Головною метою симпозіуму є бажання африканських лідерів згуртуватися перед загрозою тероризму та війни. Як стверджують організатори, мир може настати лише тоді, коли справжні релігійні цінності домінуватимуть над політичними, етнічними чи матеріальними конфліктами. Захід був інспірований преамбулою Статуту Організації Об'єднаних Націй, яка твердить, що «Оскільки думки про війну виникають в розумі людини, потрібно закорінити в людях ідею захисту миру».

За словами Президента республіки Бенін, «Африка страждає і потрібно знайти мирний шлях, котрий приведе до миру. Цей шлях, шлях до миру, лежить через діалог, освіту та соціальну відповідальність релігій, які повинні співпрацювати, щоби досягнути цієї шляхетної мети».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: