На Львівщині готуються до фестивалю «Зашків – земля Героїв» (фото)

27 травня 2015 року в приміщенні Львівської обласної державної адміністрації під головуванням заступника голови облдержадміністрації Юрія Підлісного відбулося засідання організаційного комітету щодо підготовки та проведення молодіжного фестивалю «Зашків – земля Героїв».

Засідання відбувалося у відповідності з розпорядженням голови Львівської обласної державної  адміністрації від 18 травня 2015 року № 207/0/5-15 «Про проведення молодіжного фестивалю «Зашків – земля Героїв» у 2015 році».

У засіданні взяли участь представники ДП «Львівського облавтодору», Служби автомобільних доріг у Львівській області, Головного управління МВС України у Львівській області, ДСУ з надзвичайних ситуацій у Львівській області, структурних підрозділів облдержадміністрації, депутати Львівської обласної ради, представники Жовківської райдержадміністрації, голова Зашківської сільської ради та представники молодіжних громадських організацій.

Під час проведення засідання окреслено особливості організації та проведення на території Львівської області цьогорічного молодіжного фестивалю «Зашків – земля Героїв». Обговорено питання щодо підготовки та промоції заходу в засобах масової інформації та залучення учасників, озвучено основні пункти програми усіх трьох днів фестивалю.

Цьогорічне гасло заходу “Інтелект та зброя”, яке буде реалізовуватись наступним чином:

  • 12 червня, п'ятниця:

18:00 - Розкладання наметового містечка

21.00 - Вечір пам'яті Скрябіна, ватра патріотичних пісень

13 червня, субота:

Велопробіг

10:00 – початок велопробігу від пам’ятника Степана Бандери, м. Львів до фестивального поля с. Зашкова.

Маршрут: пам’ятник С.Бандері- вул.Городоцька-пам’ятник Т. Шевченку-пр.Чорновола-вул.Липинського-вул.Б.Хмельницького-с.Зашків.

Територія сили (на території фестивального поля):

11:00 – 18:00 - військові навчання від Академії сухопутних військ ім. гетьмана Петра Сагайдачного та Львівського бронетанкового заводу; школа виживання; тренінг з домедичної допомоги; приготування та частування кулішем.

15:00-18:00 – спортивні змагання

Інтелектуальна блок, час активності 13:00-18:30 – у формі панельних дискусій

13:00 - Культура – це зброя (патріотична українська поезія);

14:00 - Мораль – це щит (за участі військових капеланів)

15:00 - Медіа – це зброя (учасники відомі журналісти та телеведучі)

16:00 - Бізнес – це підтримка (представники українського бізнесу)

17:00 - Історія – це фундамент (за участі відомих українських істориків)

11:00-21:00 - Мистецький ярмарок (мистецька локація на фестивальному полі)

12:00-19:00 - Дитяча територія (окрема локація дитячого майданчику на фестивальному полі біля інтелектуального намету)

Пісенна програма (центральна сцена)

18.30 - колективи Жовківщини

20:00-24:00 – благодійний концерт на підтримку українських воїнів за участі відомих гуртів.

24:00-01:00 – смолоскипна хода (маршрут: фестивальне поле-музей Євгена Коновальця)

14 червня, неділя:

10:00 - Служба Божа і молитва за всіх полеглих Героїв та мир в Україні (центральна сцена)

12:00 – віче з нагоди дня народження Євгена Коновальця (відбуватиметься біля музею Євгена Коновальця)

Довідково

Молодіжний фестиваль «Зашків – Земля героїв», який проводиться на Львівщині  з 2006 року вже став традиційним. Цей фестиваль відбувається щорічно в середині червня на батьківщині полковника Євгена Коновальця у с. Зашків Жовківського району Львівської області. Фестиваль має на меті виховання української молоді в дусі державницьких традицій та патріотизму, формування свідомої громадянської позиції, створення умов для самореалізації молоді, налагодження дружніх стосунків між молодіжними лідерами з усіх областей України.

Ідея молодіжного фестивалю «Зашків - Земля героїв» полягає в популяризації діяльності молодіжних громадських об’єднань, спрямованої на реалізацію державної молодіжної політики. Захід сприяє забезпеченню ефективної комунікації органів державної влади з молодіжним середовищем, популяризує ідею державності, організованого, корисного дозвілля та консолідує інститути громадянського суспільства.

До фестивалю щороку залучаються провідні українські виконавці національної та патріотичної музики, місцеві фольклорні колективи. В рамках заходу проходять спортивні змагання з футболу, бойового гопака, силових видів спорту тощо. Також проводяться оригінальні заходи спрямовані на зміцнення національної позиції та ідентичності, а саме: бардівські пісні, теренові ігри, нічна смолоскипна хода до музею Є. Коновальця, трансляція фільмів національно – патріотичної тематики, українських кінострічок та ін.

«Зашків – Земля героїв» - більше ніж просто фестиваль. Це культова подія для регіону, а особливо для патріотичної молоді. Він – втілення  державницької соборної позиції, духу високого патріотизму, високих моральних цінностей, української культури та духовності, сили нації.

Ініціаторами та засновниками фестивалю є молодіжні громадські організації Львівщини, серед яких: ГО «Молодь ЗА Зміни», ЛОО «Спілка Української Молоді в Україні», ГО «Борець», ЛОО «Молодіжний націоналістичний конгрес», МГО «Студентське Братство Львівщини», Студентське братство ім. Степана Бандери, Студентська Свобода, ЛОМГО ВМГО «Батьківщина молода», ЛКО «Молодий Народний Рух», ГО «Спадщина», МГО «Молода Галичина» та інші.

20150527_104020 IMG_7283

Андрій Ковальський, управління молоді та спорту ЛОДА

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: