У Львові відбудеться концерт «Благодійність для миру»

Прес-анонс

29 травня (П’ЯТНИЦЯ), 12:00

Конференц-зал Львівської обласної філармонії (2 поверх)
бліц з нагоди благочинного концерту з метою фінансової допомоги пораненим бійцям АТО

У рамках XXXIV Міжнародного фестивалю музичного мистецтва «Віртуози»

У прес-конференції беруть участь:

Оксана Винницька – Почесний консул Канади у Львові
Володимир Сивохіп – Генеральний директор Львівської обласної філармонії

Вес Дженсен – диригент (Канада)
Софія Габа – начальник відділу зв’язків з глядачами Львівської обласної філармонії

30-31 травня на ХХХІV Міжнародному фестивалі музичного мистецтва «Віртуози» відбудеться концерт «Благодійність для миру». Київський симфонічний оркестр та хор виконають два масштабні твори українською мовою. Благочинні концерти колективу під диригуванням канадського диригента Веса Дженсена  проводяться з метою фінансової допомоги пораненим бійцям АТО, які проходять лікування у Львівському військовому госпіталі.

У суботу, 30 травня, о 16:00 прозвучить ораторія для солістів, хору й оркестру Йозефа Гайдна «Створення світу». Лібрето ораторії за основу має текст із сьомого розділу поеми Джона Мільтона «Втрачений рай» – одного із найвизначніших поетичних творів в історії людства. У неділю, 31 травня, о 15:00 прозвучить ораторія для солістів, хору й оркестру Георга Фрідріха Генделя «Месія», твір, що став визначальним у цьому жанрі. Масштаб ідей та засобів цих двох музичних полотен справді вражає, як і епічність творів.

Київський симфонічний оркестр та хор було засновано Роджером Макмерріном 1993 р. За часів СРСР великі християнські шедеври та інші класичні твори заборонялися, редагувалися або замовчувалися. КСОХ познайомив слухачів у Києві та поза його межами з перлинами духовної музики Генделя, Баха, Гайдна, Моцарта, Бетховена, Брамса, Мендельсона, Пуленка, Воан-Вільямса, Бріттена і Бернстайна. З 2006 р. канадець Вес Дженсен став головним запрошеним диригентом КСОХ. Тоді він представив у Києві ораторію «Створення світу» Гайдна. Під орудою пана Дженсена колектив виконав низку творів, серед яких – Меса сі мінор Баха, «Месія» Генделя, «Dixit Dominus» Генделя, «Коронаційна меса» Моцарта, Меса до мажор Бетховена, «Ілля» та «Хвалебний гімн» Мендельсона, «Te Deum» Брукнера, «Магніфікат» Паттерсона і кілька різдвяних програм. Колектив також дав кілька концертів під назвою «Молитва за Україну». Київський симфонічний оркестр і хор добре відомий у Києві своїми вагомими програмами допомоги сиротам, вдовам, переселенцям і жертвам війни. Співаки відвідують поранених у госпіталі. Вони беруть участь у щотижневих заходах, які наповнюють радістю й наснагою родини переселенців – і дітей, і дорослих.

Київський симфонічний оркестр і хор зараз допомагає Львівському військовому госпіталю. Заради фінансової допомоги у лікуванні поранених, які там перебувають, артисти і влаштують концерти у Львівській обласній філармонії.

Концерти відвідають військові, які перебувають на лікуванні в госпіталі, а також учасники АТО.

2015 05 30 16Дженсен 2015 05 31 Дженсен

Інформація за телефоном: Ольга Максим’як, відділ реклами та маркетингу

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: