У Львові відбудеться презентація французького видання «Правила гри»

У п’ятницю, 29 травня, о 12.00 год. у головному читальному залі Наукової бібліотеки Львівського національного університету імені Івана Франка відбудеться презентація та дискусія щодо нового французького видання – спецвипуску часопису «LA RÈGLE DU JEU» («Правила гри»), повідомила Дивись Інфо прес-служба ЛМР.

Засновник та видавець часопису, що функціонує як паперове видання та потужний інтернет-проект (http://laregledujeu.org/), Бернар-Анрі Леві – відомий сучасний французький філософ, письменник, журналіст. Поборник демократичних прав і свобод, він уже в лютому 2014 року прибув до Києва для підтримки вимог української Революції Гідності. У складний воєнний час у 2015 році Бернар-Анрі Леві особисто підтримав українців Краматорська, зустрівся з Президентом України. У березні цього року журналіст став співзасновником Агентства модернізації України. Співчуваючи українцям та підтримуючи їхню боротьбу за незалежність та право на самовизначення й життя поза російською тоталітарною моделлю, Бернар-Анрі Леві ініціював видання збірника матеріалів, присвячених історії та сучасності України – спецвипуску популярного часопису, що мав би донести до читача правду про події на сході Європи. Викладачі та студенти Університету, а також всі учасники презентації матимуть нагоду особисто поспілкуватися з відомим діячем.

Гостем та співмодератором дискусії разом з українським політологом та головним редактором незалежного культурологічного журналу «Ї» Тарасом Возняком буде доктор Сорбонни Галя Акерман – письменниця, історик, перекладач. Відома у світі авторка численних публікацій з історії та сучасності СРСР, пострадянської Росії та України є виконавчим директором Міжнародної Асоціації «Єврофоруму для України».

«Сьогодні ці інтелектуали активно формують підґрунтя для нової політики Європи у ставленні до України та Росії. Саме вони, незважаючи на агресивну московську пропаганду у Західному світі, докладають зусиль, щоб і Захід загалом, і французьке суспільство зокрема, зрозуміли суть цивілізаційного конфлікту на сході нашої держави», - зазначають організатори.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: