У Львові виступили проти забудови на вулиці Котляревського

23 квітня на сесії міськради депутати проголосували за відведення та надання земельних ділянок ТзОВ «Дублянибудпостач» на вул. Котляревського, 49 для будівництва та обслуговування житлово-офісної споруди. Опісля, на громадських обговореннях, мешканці висловились проти будь-якої забудови. Відтак, міський голова Андрій Садовий наклав вето на проголосовану ухвалу. Однак на минулій сесії це вето вилучили з порядку денного, тож повинні розглянути його на наступному засіданні, повідомила Дивись Інфо прес-служба ЛМР.

Площі наданих земельних ділянок становлять 0,0373 га та 0,0052 га.

«Ухвалою сесії від 23 квітня було прийнято рішення передати ТзОВ «Дублянибудпостач» земельну ділянку у 372 кв м в оренду на 10 років і 50 кв м – на 5 років. Ухвалу було зупинено міським головою, накладено вето. На сесії 21 травня це питання мало розглядатись знову, однак депутатський корпус переніс його розгляд на наступне засідання. Станом на сьогодні, документів немає. Згідно із цією ухвалою та законодавством, приступати до використання земельної ділянки, вести будівельні роботи можна лише після винесення меж та оформлення землекористування і проведення державної реєстрації», – розповіла Ірина Трусь, начальник відділу землеустрою управління природних ресурсів та регулювання земельних відносин ЛМР.

Нагадаємо, 28 квітня на вул. Котляревського відбулись громадські обговорення щодо будівництва там житлово-офісної споруди. Мешканці вул. Котляревського, 49 та навколишніх будинків виступили проти будь-якої забудови на цій ділянці. Вони поставили підписи під відповідним зверненням, яке передали на розгляд до Львівської міської ради.

«Біля будинку №49 розташовані гаражі, викуплені юридичною особою. Забудовник ТзОВ «Дублянибудпостач» є власником цих гаражів і відводить землю під них. На їхньому місці в перспективі планують будувати будинок. Мешканці будинку, до якого, власне, прилягає земельна ділянка на вул. Котляревського, 49, категорично проти будь-якого будівництва. Мотивують вони це тим, що це шум, що рельєф не дозволяє, що «Хоспіс» поруч. Вони вважають, що тут не може бути ніякого будинку, що забудовник порушує державні будівельні норми. Ми поділяємо стурбованість городян – їх треба послухати та дослідити це питання», – зазначив Орест Тимчишин, заступник голови Франківської райадміністрації з питань житлово-комунального господарства.

Як підкреслив також під час громадських обговорень голова райадміністрації Руслан Кандибор, Кастелівка, до якої належить вул. Котляревського, – це район історичної забудови, тож додаткової забудови не передбачає. Саме питання будівництва тут тягнеться уже 2 роки, незважаючи на спротив мешканців і те, що ухвалу завізовано з відповідними зауваженнями.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: