Левко Стек отримав премію Олександра Кривенка

Премію Олександра Кривенка "За поступ у журналістиці" цього року отримує воєнний кореспондент Левко Стек.

Про це повідомляє Lviv Media Forum

"Коли нам не вірять - це означає одне. Що ми свою роботу робимо хрєново", - сказав Левко Стек

Премію Олександра Кривенка "За поступ у журналістиці" цього року отримує воєнний кореспондент Левко Стек:Коли нам не вірять - це означає одне. Що ми свою роботу робимо хрєново.#lvivmediaforum

Posted by Lviv Media Forum on 29 травня 2015 р.

Цьогорічний лауреат премії Сашка Кривенка Левко Стек: "Якщо нам (українським журналістам) не вірять — це означає лише одне, що ми свою роботу робимо хреново".Lviv Media Forum

Posted by Ірина Чулівська on 29 травня 2015 р.

На Третьому Львівському медіафорумі вручили щорічну Премію імені Олександра Кривенка «За поступ у журналістиці». Престижну відзнаку отримав воєнний кореспондент Радіо Свобода Левко Стек, повідомила згодом прес-служба Форуму.

«Війна змусила визначити, на чиєму ми боці: журналістики фальші та пропаганди чи журналістики правди та відповідальності. Війна продемонструвала багатьом українським журналістам, що світ не є чорно-білим. Війна навчила нас шанувати людську гідність та відчувати чужий біль. Ця війна, на жаль, матеріалізувала загальновідому метафору, що слово таки вбиває. Ці професійні виклики докорінно змінюють українську журналістику. Вона стає іншою: відповідальною, мужньою і людяною. Цьогоріч переможця Премії було визначити надзвичайно важко. У підсумку залишився той, хто на думку «Капітули Поступу» гідно пройшов випробування відповідальністю та особистою мужністю в умовах війни на Донбасі», – сказав Ігор Балинський, керівник Школи журналістики УКУ.

Премію «За поступ у журналістиці» заснувала «Капітула Поступу». До неї входять друзі і колеги відомого журналіста і редактора Олександра Кривенка, який трагічно загинув 9 квітня 2003 року.

«Сашко Кривенко став дорослим, не переставши бути максималістом. Його не влаштовували симулякри. Маємо вже досить «маргінальної, вузьколобої, забиченої України». Кривенко прагнув щирості і простоти. Сашкова есеїстика сенсів була протестом проти безсенсовності журналістики того часу. Сашкова журналістика – це така журналістика, яку ми сьогодні народжуємо», – сказав Євген Глібовицький, керуючий партнер консалтингової компанії PRO.MOVA.

Львів’янин Левко Стек працює на Радіо Свобода з 2013 року. Журналіст висвітлював події Майдану та ситуацію у Криму в березні 2014-го. Протягом року працює як воєнний кореспондент на сході України.
«Я розумію, що це премія «на виріст». Це хороший поштовх для того, щоб ставати кращим. Складно радіти, тому що в українській журналістиці зараз дуже важкі часи. Виявляється, українським журналістам не вірять. І це вирок. Дуже легко і зручно сказати, що в усьому винна українська пропаганда., але я думаю, що це не так. Фейки, недостовірна інформація, прислуговування і потурання інтересам власників ЗМІ, пропаганда – все це зробили не підступні кремлівські агенти. Все це – наша робота. В журналістиці немає ніякої місійності. Це така сама робота, як у сантехніка чи кухаря. І коли нам не вірять, це означає, що ми робимо свою роботу хреново. Ця премія – аванс, який треба буде дуже довго відпрацьовувати. Тому це не привід радіти, а поштовх ставати кращим. А для цього є один рецепт: важка щоденна праця. Бажаю важкої щоденної праці нам усім», – сказав Левко Стек, журналіст Української служби Радіо Свобода.

Традиційно церемонію вручення Премії імені Кривенка супроводжує Лекція Свободи. Цьогорічну доповідь виголосила професорка Донецького національного університету (у Вінниці) Олена Стяжкіна. Наприкінці зал аплодував стоячи.

Нагадаємо, Премію вручають щорічно у травні до дня народження Олександра Кривенка. Від 2013 року церемонія відбувається у межах Lviv Media Forum. У попередні роки Премію «За поступ у журналістиці» отримували Сергій Рахманін, Володимир Ар’єв, Сергій Лещенко, Вахтанг Кіпіані, Марчін Войцеховський, Олена Притула, Мустафа Найєм, Юлія Мостова, Костянтин Усов, Олекса Шалайський та Крістіна Бердинських

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: