Синютку пікетували (відео)

Сьогодні, 29 травня, представники асоціації «Життя», яка об’єднує хворих, що потребують гемодіалізу, пікетували Львівську обласну державну адміністрацію. Повідомив кореспондент Дивись.Інфо.

Акцію протесту організували представники асоціації «Життя», яка об’єднує хворих, що потребують гемодіалізу. Вони виступають проти того, що обладнання та витратні матеріали для Центру гемодіалізу Новояворівської лікарні закупили через фірму, яка має сумнівну репутацію.

За словами президента Асоціації "Життя" Ірини Куцьо, компанія, яка наближена до оточення Януковича, повідомила, що 1 червня 2015 року вони відкривають відділення гемодіалізу у м. Новояворівську.

«Попередниця цієї компанії з тими ж власниками і директором три роки тому опинилася в епіцентрі скандалу через закупівлю машин швидкої допомоги для МОЗ України. Хіба можна, нехтуючи прагненнями хворих, на кошти громади Львівщини надавати можливість наживатись компанії зі злочинним минулим», –  сказала Ірина Куцьо.

Також Ірина Куцьо додала, що не розуміє, на якій підставі вони закуповують апарати гемодіалізу німецької компані їB.Braun, адже тендеру ніхто не оголошував.

«У нас є безкоштовне надсучасне обладнання німецької фірми Фрезеніус, яке безкоштовно передане громаді Львівщини. Це дало-б змогу звільнити 18 місць гемодіалізу. Навіщо пропихати поза спинами хворих іншу компанію, яка належить донецьким бізнесменам. Чиновники різних рівнів з високих трибун заявляють, що при тендерних закупівлях перевагу слід надавати обладнанню тих фірм, яке найкраще підходить хворим. Ми на собі відчули, що обладнання німецької фірми і розхідні матеріали до нього значно поліпшують якість життя хворих з нирковою недостатністю. То навіщо хворим його погіршувати, навіщо підсовувати фірму, яка заробила собі скандальну репутацію?», - додала Ірина Куцьо.

Додамо, що до пікетувальнків вийшов голова ЛОДА Олег Синютка, зазначивши, що на території регіону не бути діяти одна компанія, яка надаватиме послуги хворим на ниркову недостатність. Адже завдяки зникненню монополіста на цьому ринку, вдалось суттєво знизити ціну на гемодіаліз, яка на сьогодні є найнижчою в України.

«Ми створюємо конкурентне середовище на ринку цих послуг. Відтак людина, яка їх потребує, матиме вибір, де лікуватись, у якого виробника, і які препарати отримувати: чи це будуть апарати компанії "Гамбро", "Фрезеніус", чи будь-якої іншої. Ніхто не буде змушений користуватись послугами якоїсь конкретної компанії, як би вона не підбурювала людей», - пояснив Олег Синютка.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: