На Зелені Свята львів'яни вшанували могили захисників України (фото)

Вже традиційно за ініціативи громадського діяча, лауреата Шевченківської премії Ігоря Калинця на Зелені Свята львів’яни вшановують могили захисників України. Цьогоріч у перший день свят громада віддала пошану військовим похованням на Янівському цвинтарі, зокрема, вшанувала могили Володимира Робітницького, Ольги Басараб, Богдана-Ігоря Антонича та молилася біля Меморіалу жертв політичних репресій. Тим часом, сьогодні, 1 червня, на Личаківському кладовищі відвідала могилу невідомому вояку УПА, поле почесних поховань, меморіали воїнів УГА, братські могили УСС, та місця поховання героїв, які віддали своє життя у сучасній московсько-українській війні.

Ігор Калинець переконаний, наш священний обов'язок віддати честь Героям, не дати перерватися споконвічній традиції.
«Сьогодні, коли знову йде війна за незалежність та соборність України, жоден українець не має права бути байдужим. Наша відповідь московським агресорам, Русскому міру – творення та збереження Українського Світу», – каже Ігор Калинець.

Прикметно, що поклін героям прийшли віддати сотні людей. Серед яких були і військові, і молодь, і люди поважного віку.

«Наші предки передали нам пам'ять про великих героїв української держави: січових стрільців, воїнів УГА та УПА. Сьогодні ж ми стали свідками війни, які народжує нових героїв і ми зобов'язані зробити все для того, щоб їх не забули, адже герої помирають тоді, коли ми їх забуваємо», – зазначив студент, активіст «Громадського руху «Народний Контроль» Андрій Ткачук.

Серед низки громадських активістів співорганізатором дійства «Наші герої наша пам'ять» є «Громадський рух «Народний Контроль».

«Нам ніколи ніхто не дарував свободу, як 100 років тому українські січові стрільці боролися за нашу землю, так сьогодні наші хлопці на Сході боронять нашу Україну від окупанта. Минулого тижня ми відвозити допомогу хлопцям на Схід. У Станції Луганській бійці батальйону «Львів» мені сказали: «ми, справді, є «Народна армія», адже, нас підтримує народ, заради якого ми боремося! Саме тому – ми переможемо»! Ми повинні розуміти, що вшановуючи полеглих – ми надаємо наснаги нашим бійцям», – наголосив один з лідерів «Громадського руху «Народний Контроль» Валерій Веремчук.

_MG_0066 _MG_0072 _MG_0221

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: