З 1 червня призначення спецпенсій припиняється, - Розенко

З 1 червня 2015 року Пенсійний фонд припиняє призначення спецпенсій депутатам, міністрам, суддям, прокурорам, митникам, податківцям та іншим чиновникам.

Про це в ефірі телеканалу "24" заявив міністр соціальної політики Павло Розенко, передає прес-служба міністерства.

"Затягнути зі скасуванням спецпенсій ні в кого не вийде. Це принципова позиція моя, як міністра соціальної політики, і уряду в цілому", - сказав він.

Розенко нагадав, що закон, прийнятий Верховною Радою у березні, передбачав, що уряд до 1 травня має внести відповідний пакет законів про пенсійну реформу і якщо парламент до 1 червня не прийме цей закон, то система спецпенсій в Україні перестає існувати.

"Ми виконали норму Закону і до 1 травня внесли на розгляд Верховної Ради системну пенсійну реформу, яку парламент, на жаль, досі не розглянув і не ухвалив", - зауважив глава Мінсоцполітики.

"Тому з 1 червня 2015 року Пенсійний фонд припиняє призначати пенсії за спеціальними законами. З  червня всі пенсії депутатам, міністрам, суддям, прокурорам, митникам, податківцям та іншим чиновникам будуть призначатися відповідно до закону "Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування", як усім звичайним людям", - наголосив міністр.

Він також зауважив, що ця норма не стосується науковців та військовослужбовців.

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: