На батьківщині Андрея Шептицького організували велопробіг

Неофіційне свято велосипедистів "велодень", що відзначають в останню суботу травня, у Яворівському районі Львівської області присвятили 150-річчю від дня народження митрополита Української Греко-Католицької Церкви Андрея Шептицького, повідомила Дивись Інфо прес-служба ЛОДА.

За ініціативи Яворівської районної державної адміністрації десятки велосипедистів зібрались у суботу, 30 травня, в Яворові та поклали квіти до підніжжя пам’ятника Андреєві Шептицькому. Опісля вирушили організованою колоною у Прилбичі – родинне село Шептицьких. Тут  учасники велопробігу ознайомились із церквою-музеєм митрополита Андрея Шептицького та родинною усипальницею Шептицьких. Захопливу історію роду Шептицьких веломарафонцям розповіли парох місцевого храму Андрій Стадницький і голова Яворівської районної ради, історик за фахом Іван Карпа.

Опісля учасники велопробігу вирушили назад у Яворів, а хто і в Новояворівськ, подолавши міжнародною трасою Львів – Краковець загалом 35 кілометрів. Участь у велопробігу брали мешканці Яворова, Новояворівська,  Наконечного І,  Немирова, Старого Яру, віком від 11-ти до 63-ох років.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: