Сотник Самооборони Майдану став головою міської організації УГП у Львові (фото)

Українська Галицька Партія створила міську організацію у Львові та обрала її головою Андрія Жупника.

Про це повідомила прес-служба УГП, посилаючись на результати установчих зборів Львівської міської організації партії, що відбулися 29 травня.

Андрій Жупник — львів’янин, 38 років, громадський лідер. Брав активну участь в усіх революційних подіях новітньої України, зокрема під час Євромайдану був сотником 15 сотні Самооборони, ще раніше — комендантом Мовного Майдану та сотником в часи Помаранчевої Революції.

Окреслюючи завдання, які стоятимуть перед міською організацією УГП, Андрій Жупник зазначив: «Навряд чи позитивні зміни в державі підуть з Києва. Ті люди, які сидять у Києві, не будуть думати, як створити у Львові робочі місця. Насправді Київ дивиться на Львів і очікує активних кроків від нас. Кращі зміни можна будувати з ініціативи місцевої громади, з Галичини, і, таким чином, подавати приклад для інших регіонів України. Тому є велика надія на децентралізацію, можливо, тоді з’явиться пласт відповідальних чиновників та мудрих управлінців».

Також, за його словами, міська організація УГП спільно з громадськими організаціями та лідерами домагатиметься реформ на рівні міста Львова, зокрема вдосконалення міської інфраструктури.

Українська Галицька Партія — сучасна українська крайова партія, що виступає за максимальну самоврядність, аби кожна громада могла розпоряджатись своїми ресурсами. Партія створена 1 листопада 2012 року на установчих зборах у Львові, зареєстрована Мін’юстом 18 серпня 2014 р. УГП — мультилідерська партія, тому передбачено проводити з певною регулярністю ротацію голови політради партії.

150529-LMO-UGP 150601-andriy-zhupnyk

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: